Šis receptas jau seniai tapo vienu mėgstamiausių ne tik mūsų šeimoje, bet ir tarp visų mano draugų – pomidorai česnakiniame marinate pasirodo patys skaniausi ir aromatingiausi.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
pomidorai;
česnakai;
cukraus,
druska, actas;
vandens, 1 l;
druskos, 1 valgomasis šaukštas;
cukraus, 5 šaukštai;
actas,
Virimo procesas
Rinkitės tankią pomidorų įvairovę, mažus ir stiprius, be pažeidimų ir įlenkimų, kad konservuojant jie liktų nepažeisti.
Kiekviename 1–1,5 litro indelyje reikės didelio šaukšto su kaupu tarkuoto česnako.
Prie kotelio šakute ar dantų krapštuku padarome skylutes, kad jos nesutrūkinėtų.
Suberkite česnaką, pomidorus ir užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiais ir palikite 20 min.
Supilkite vandenį į puodą ir įpilkite druskos ir cukraus. Nepamirškite, kad recepte nurodyti ingredientai 1 litrui vandens, tačiau turite pasikliauti savo kiekiu. Užvirinkite, pavirkite pusę minutės ir vėl supilkite į stiklainius.
Į kiekvieną stiklainį supilkite 1 arbatos esenciją 70%.
Užsukite bet kokius jums patinkančius dangčius. Apverskite stiklainius ir suvyniokite, kol atvės.
Toks konservavimas ilgą laiką laikomas rūsyje ir sandėliuke.
Tiesiog išbandykite šiuos aromatingus ir skanius česnako skonio pomidorus, jie puikiai papildys bet kokį garnyrą ar patiekalą.