Vienas iš paprasčiausių ir skaniausių švelnaus ir erdvaus delikateso receptų, kurį gaminsite iš įprastų ir visada prieinamų produktų. Pats geriausias šokoladinis vaflinis pyragas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
šokoladiniai vafliai, 200 g;
voveraitės, 5 vnt;
cukraus pudros, 300 g;
vanduo, 100 ml;
želatina, 10 g, arba agaras, 15 g;
kakavos 20 g;
šokoladas, 100 g;
sviestas, 80 g.
Virimo procesas
Kad desertas būtų pakankamai aukštas, paimkite 18 cm skersmens formą.
Sutrinkite vaflius į trupinius, naudodami panardintą trintuvą.
Šią masę supilame į spyruoklinę formą, išlyginame ir sutankiname.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 minučių, kad išbrinktų.
Baltymus plakite mikseriu, kol masė padidės, tada dalimis pradėkite dėti cukraus pudrą ir plakite iki tirštos ir stabilios masės.
Želatiną ištirpinkite jums patogiu būdu ir plona srovele supilkite į baltymų masę ir išplakite masę.
Dalį mišinio supilkite į formą ant vaflinio pyrago.
Antrąją baltymų masės dalį sumaišyti su kakava ir išplakti.
Rudąją dalį supilkite į formą ir iešmeliu sumaišykite baltos ir kavos mišinius, kad sukurtumėte skirtingus raštus.
Tortą padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų kelioms valandoms.
Šokoladą ištirpinti su sviestu, gerai išmaišyti iki vientisos masės ir glajų supilti ant pyrago. Vėl dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Desertas pasirodo tiesiog nuostabus, lengvas ir švelnus, skonis labai primena paukščio pieną. Tiesiog padarykite tai ir tikrai nepasigailėsite.