Baklažanai skanesni nei mėsa. Baklažanų suktinukai: kaip jie valgomi visame pasaulyje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Baklažanų suktinukai su įvairiais įdarais – pats paprasčiausias, bet labai įdomus ir originalus užkandis tiek tik vakarienei, tiek šventiniam stalui.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

baklažanai, 2 vnt;
sūris, 100 g;
graikiniai riešutai, 30 g;
česnakai, 3 dantys;
majonezo, 2 v.š.;
druska, pipirai, prieskoniai;
kiaušiniai, 2 vnt;
miltų, 3 v.š.;
pomidorai, 2 vnt;
žalumynai, augalinis aliejus.
Virimo procesas

Baklažanus supjaustykite ilgomis griežinėliais ir įberkite druskos, išmaišykite ir palikite šiek tiek pastovėti. Tada nuvalykite juosteles popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.

Jei turite seną baklažanų veislę, kuri sukelia kartumą, galite pamirkyti pasūdytame vandenyje, tada nuvalyti rankšluosčiais.

Sumaišykite tarkuotą česnaką su tarkuotu sūriu, krapais ir majonezu. Aromatinės žolelės ir įvairūs prieskoniai.

Kiaušinius išplakti su druska ir aromatinėmis žolelėmis.

Kiekvieną baklažano griežinėlį apvoliokite miltuose, tada pamerkite į kiaušinių mišinį ir apkepkite keptuvėje su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus.

Atvėsinkite baklažanus.

Ant vieno baklažano krašto dedame sūrio įdarą, pomidoro griežinėlį ir susukame.

Suktinukus gražiai išdėliojame ant lėkštės ir patiekiame. Tikrai nesate gaminę tokių skanių, gražių ir apetitą keliančių suktinukų.

Puikiai dera su bet kokiu garnyru ir mėsa.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.