Kefyras, 1 kiaušinis ir 10 min. Sodrūs ir skanūs pyragai: galite valgyti nepriaugdami svorio. Močiutė mokė

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sodrius ir minkštus, skanius pyragėlius galima paruošti su įvairiais įdarais – tešla neplyšta, galima derinti tiek su saldžiais, tiek su pikantiškais įdarais.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

kefyras, 500 ml;
druskos ir cukraus po 2 šaukštelius;
kiaušinis, 1 vnt;
augalinis aliejus, 2 šaukštai;
soda, 1 šaukštelis;
miltai, 800 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

bulvių košė, 600 g;
žali svogūnai ir krapai;
druskos, pipirų
Virimo procesas

Bulvių įdarą galite pasigaminti su įprastais svogūnais, apkepdami juos augaliniame aliejuje ir sumaišę su bulvėmis.

Į kefyrą supilkite druską ir cukrų, įmuškite augalinį aliejų ir įmuškite kiaušinį. Mišinį gerai išmaišykite šluotele.

Miltus persijokite ir dalimis suberkite į pagrindą kartu su soda, išminkykite tešlą iki vientisos ir lanksčios tešlos. Jei neturite pakankamai miltų, galite įdėti šiek tiek, bet neperpildykite tešlos miltais, geriau gerai išminkyti.

Uždenkite tešlą ir palikite 15 minučių.

Tešlą padalinkite į dalis ir iškočiokite į rutuliukus.

Kiekvieną bandelę paverčiame plokščiu pyragu, dedame įdarą ir užspaudžiame kraštus, formuojame pyragėlius.

Kepkite juos keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.

Pyragaičiai gaunasi tiesiog nuostabūs, minkšti, erdvūs, malonios tekstūros tešla, labai skanūs.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.