Tokį daržovių lėkštę ruošiame kiekvienais metais ir iki pavasario neliko nei vieno stiklainio, toks skanus ir aromatingas, apetitą keliantis, toks paruošimas pasirodo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kopūstai, 1 galva;
grietinėlės pomidorai ar kitos tankios veislės, 1,5 kg;
svogūnas ir saldžioji paprika, aitrioji paprika 1 vnt.;
krapai ir petražolės.
Į kiekvieną stiklainį įdėkite :
kvapieji pipirai 3 vnt;
lauro lapas 1 vnt.;
pipirų žirneliai 5 vnt.
Norėdami paruošti marinatą, jums reikės :
vandens, 1,5 l;
druskos, 2 v.š.;
cukraus, 4 šaukštai;
actas 9%, 4 v.š.
Virimo procesas
Visus prieskonius sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
Kopūstą plonai supjaustome, saldžiąją ir aitriąją papriką supjaustome gabalėliais, svogūną – pusžiedžiais.
Į stiklainius sluoksniais išdėliokite pomidorus, kopūstus, saldžiąsias ir aitriąsias paprikas, svogūnus, krapų ir petražolių šakeles.
Užpildykite stiklainius verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 20 minučių.
Vandenį supilkite į puodą, įberkite druskos ir cukraus, užvirinkite, porą minučių pavirkite, įpilkite acto ir virkite dar 1 minutę.
Supilkite marinatą į stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir uždenkite, kol atvės.
Konservus laikome rūsyje arba sandėliuke.
Daržovių lėkštė bus negirdėta, tai nuostabios salotos, kurias galite atidaryti, įdėti į dubenį ir pagardinti nerafinuotu augaliniu aliejumi.
Jei bijote, kad salotos nesušils per 20 minučių, galite stiklainius du kartus užpilti verdančiu vandeniu ir tik tada užpilti marinatu