Žuvies kotletai, kepti orkaitėje: visi įsimylės!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • 750 g menkės filė (2 pakuotės)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 svogūnas
  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • Duonos trupiniai
  • Pykinimas
  • Druska, pipirai ir prieskoniai pagal skonį

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

Menkės filė perpilkite per mėsmalę (nenaudokite trintuvo, žuvis gali tapti per daug pluoštinė).

Svogūną slinkite kartu su žuvimi.

Į faršą įmušame kiaušinius, įmušame prieskonius ir gabalėlį sviesto.

Sviestą minkykite rankomis, sumaišykite su faršu – sviestas turi likti nedideliais gabalėliais, kurie tolygiai pasiskirstys per visą mišinį.

Atskirame dubenyje lygiomis dalimis (50/50) sumaišykite džiūvėsėlius ir miltus.

Drėgnomis rankomis suformuokite visus kotletus ir išdėliokite juos ant lentos.

Kiekvieną kotletą apvoliokite dubenyje ir dėkite į kepimo indą.

Kepame orkaitėje 45-50 min.

Išjunkite orkaitę, šiek tiek praverkite dureles ir palikite kotletus dar 10 minučių pastovėti, kad jie susigertų išsiskyrusias sultis.

Išimkite ir mėgaukitės!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.