Ingredientai:
- 750 g menkės filė (2 pakuotės)
- 2 kiaušiniai
- 1 svogūnas
- 100 g sviesto (kambario temperatūros)
- Duonos trupiniai
- Pykinimas
- Druska, pipirai ir prieskoniai pagal skonį
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Menkės filė perpilkite per mėsmalę (nenaudokite trintuvo, žuvis gali tapti per daug pluoštinė).
Svogūną slinkite kartu su žuvimi.
Į faršą įmušame kiaušinius, įmušame prieskonius ir gabalėlį sviesto.
Sviestą minkykite rankomis, sumaišykite su faršu – sviestas turi likti nedideliais gabalėliais, kurie tolygiai pasiskirstys per visą mišinį.
Atskirame dubenyje lygiomis dalimis (50/50) sumaišykite džiūvėsėlius ir miltus.
Drėgnomis rankomis suformuokite visus kotletus ir išdėliokite juos ant lentos.
Kiekvieną kotletą apvoliokite dubenyje ir dėkite į kepimo indą.
Kepame orkaitėje 45-50 min.
Išjunkite orkaitę, šiek tiek praverkite dureles ir palikite kotletus dar 10 minučių pastovėti, kad jie susigertų išsiskyrusias sultis.
Išimkite ir mėgaukitės!