Žuvies kotletai, kepti orkaitėje: visi įsimylės!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • 750 g menkės filė (2 pakuotės)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 svogūnas
  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • Duonos trupiniai
  • Pykinimas
  • Druska, pipirai ir prieskoniai pagal skonį

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

Menkės filė perpilkite per mėsmalę (nenaudokite trintuvo, žuvis gali tapti per daug pluoštinė).

Svogūną slinkite kartu su žuvimi.

Į faršą įmušame kiaušinius, įmušame prieskonius ir gabalėlį sviesto.

Sviestą minkykite rankomis, sumaišykite su faršu – sviestas turi likti nedideliais gabalėliais, kurie tolygiai pasiskirstys per visą mišinį.

Atskirame dubenyje lygiomis dalimis (50/50) sumaišykite džiūvėsėlius ir miltus.

Drėgnomis rankomis suformuokite visus kotletus ir išdėliokite juos ant lentos.

Kiekvieną kotletą apvoliokite dubenyje ir dėkite į kepimo indą.

Kepame orkaitėje 45-50 min.

Išjunkite orkaitę, šiek tiek praverkite dureles ir palikite kotletus dar 10 minučių pastovėti, kad jie susigertų išsiskyrusias sultis.

Išimkite ir mėgaukitės!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Labai paprastas Pekino kopūstų medaus ir sojos padaže receptas
Patiko? Pasidalink! Ačiū.