Greitai paruošiami kefyro pyragėliai: tai gali padaryti visi be išimties

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai

Tešlai:

  • 1 stiklinė kefyro
  • Apie 4 stiklines miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 2 valg. l. augalinis aliejus
  • 1 šaukštelis. soda
  • 2 val. l. cukraus
  • 1 val. l. metų

Įdarui:

  • 6 virti kiaušiniai
  • Žalieji svogūnai
  • Druska pagal skonį
  • Žiupsnelis maltų pipirų (nebūtina)

Paruošimas:

  1. Smulkiai supjaustykite virtus kiaušinius ir žaliuosius svogūnus, įberkite druskos pagal skonį. Jei mišinys per sausas, įpilkite šiek tiek lydyto sviesto. Jei norite, pagardinkite maltais pipirais.
  2. Į dubenį supilkite kefyrą, suberkite sodą ir išmaišykite. Palaukite, kol kefyras nustos putoti. Tada įpilkite druskos, cukraus, augalinio aliejaus ir kiaušinių, plakite šakute. Palaipsniui suberkite persijotus miltus, minkydami į minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.
  3. Nuimkite nedidelius tešlos gabalėlius, suformuokite plokščius paplotėlius ir į vidų sudėkite įdarą, suteikdami pyragėlių formą.
  4. Kepkite pyragus įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.