Ingredientai
Tešlai:
- 1 stiklinė kefyro
- Apie 4 stiklines miltų
- 2 kiaušiniai
- 2 valg. l. augalinis aliejus
- 1 šaukštelis. soda
- 2 val. l. cukraus
- 1 val. l. metų
Įdarui:
- 6 virti kiaušiniai
- Žalieji svogūnai
- Druska pagal skonį
- Žiupsnelis maltų pipirų (nebūtina)
Paruošimas:
- Smulkiai supjaustykite virtus kiaušinius ir žaliuosius svogūnus, įberkite druskos pagal skonį. Jei mišinys per sausas, įpilkite šiek tiek lydyto sviesto. Jei norite, pagardinkite maltais pipirais.
- Į dubenį supilkite kefyrą, suberkite sodą ir išmaišykite. Palaukite, kol kefyras nustos putoti. Tada įpilkite druskos, cukraus, augalinio aliejaus ir kiaušinių, plakite šakute. Palaipsniui suberkite persijotus miltus, minkydami į minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.
- Nuimkite nedidelius tešlos gabalėlius, suformuokite plokščius paplotėlius ir į vidų sudėkite įdarą, suteikdami pyragėlių formą.
- Kepkite pyragus įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Gero apetito!