Sūris pagamintas iš pieno namuose! Paprastas ir prieinamas receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Iš minimalaus produktų rinkinio gausite labai skanų, o svarbiausia – tikrą, naminį sūrį.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– pienas, 6 l;

– druska, 2 šaukštai;

– actas (%, 6 šaukštai.

Virimo procesas

Pieną užvirinkite, kai pamatysite pirmuosius burbuliukus, supilkite actą ir pasūdykite, išmaišykite.

Sumažinkite ugnį ir virkite dar 2 minutes, kol mišinys išsiskirs į dribsnius ir išrūgas. Jei norite, dabar galite pridėti šviežių arba šaldytų žolelių.

Marlę sulenkiame į 3–4 sluoksnius, dedame ant sietelio, varškę nukošiame, kraštelius užrišame, ant viršaus uždedame svarelį ir paliekame varškę 2–3 valandoms, kol nutekės visos išrūgos.

Išimkite iš marlės ir laikykite sausai į indą arba įdėkite į indą ir užpilkite likusiomis sūdytomis išrūgomis – taip sūris išsilaikys labai ilgai.

Sūrį galite laikyti šaldiklyje, bet be išrūgų.

Sūrio gausite apie 800 g, bet viskas priklauso nuo pieno riebumo.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Kaip išsaugoti beveik visas keptos vištienos sultis: visame pasaulyje garsaus virėjo metodas
Patiko? Pasidalink! Ačiū.