Uošvė išmokė puikaus triuko. Dabar bulvių blynus ruošiu tik tokiu būdu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Zrazy galite paruošti ir pagrindiniam patiekalui, ir kaip garnyrą. Neseniai iš žalių bulvių buvo gaminami bulvių skilteliai. Gaminimo būdas gana paprastas: sutarkuokite, suformuokite pyragą, suvyniokite įdarą. Įdaru galėtų būti ir mėsa, ir daržovės, grybai.

Dabar receptas  šiek tiek pasikeitė, gaminant daugiausia naudojamos virtos bulvės. Tačiau tai nekeičia patiekalo esmės. Prieš mus tie patys pyragaičiai su įvairiais įdarais viduje. Be to, skanėsto įdarą riboja tik paties virėjo vaizduotė. Šį receptą nusprendėme jums pasiūlyti šiandien.

Ingredientai akimirksniu:

  • bulvės – 1 kg;
  • miltai – 2-3 šaukštai. L.;
  • konservuotas tunas – 2 skardinės;
  • morkos – vnt.;
  • svogūnas – vnt.;
  • sviestas – 20 g;
  • kiaušinis – vnt.;
  • sūris – 100 g;
  • žalias svogūnas – 4-5 stiebai;
  • aliejus – 120 ml;
  • pipirų, druskos

Paruošimas nedelsiant:

Žalias bulves supjaustykite gabalėliais ir nusiųskite virti į puodą su vandeniu.

Į gatavą bulvę įmuškite vištienos kiaušinį ir paverskite tyrele. Suberkite smulkia tarka tarkuotą sūrį. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite ir įberkite 2-3 šaukštus miltų.

Norėdami paruošti įdarą, išimkite tuną iš skardinių, sutrinkite šakute.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir nusiųskite į keptuvę kepti. Taip pat čia dedame stambia tarka sutarkuotas morkas. Įpilkite 20 g sviesto. Druska ir pipirai pagal skonį.

Gatavą kepsnį sumaišykite su tunu ir smulkintais žaliais svogūnais.

Sudrėkinkite rankas vandeniu ir iš nedidelio kiekio tyrelės suformuokite pyragą. Į centrą dėkite įdarą ir užspauskite kraštus.

Suformuotus ruošinius pabarstome miltais ir išsiunčiame į keptuvę su aliejumi.

Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.