Šis daržovių troškinys pasirodo toks švelnus, skanus ir sotus, kad pietums ar vakarienei net nereikia ruošti tankių mėsos užkandžių.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- po 2 cukinijas ir morkas;
- riebus kefyras arba natūralus jogurtas, 250 ml;
- saldžiosios paprikos ir svogūno po 1;
- kiaušiniai, 3 vnt.;
- miltai, 140 g;
- cukraus, 1 šaukštelis;
- druska, pipirai, žalumynai, prieskoniai, aromatinės žolelės;
- sūris, 100 g;
- sodos arba kepimo miltelių, 0,5 arb.
Virimo procesas
Jei turite jaunų cukinijų, odelės nenuimkite, o supjaustykite kubeliais. Morką sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite kubeliais.
Saldžiąją papriką supjaustykite gabalėliais. Sumaišykite visas daržoves.
Kiaušinius plakite plaktuvu iki vientisos masės, įpilkite kefyro arba jogurto, pagal skonį ir norą įberkite druskos, pipirų ir prieskonių, cukraus, aromatinių žolelių, žalumynų ir smulkiai pjaustyto česnako.
Suberkite miltus su soda arba kepimo milteliais ir užminkykite gana tirštą tešlą.
Tešlą supilti į daržoves, išmaišyti, kad jos pasidengtų tešla.
Sutepkite formą aliejumi ir paskleiskite masę, išlyginkite.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje 30-50 minučių.
Išimame, pabarstome smulkiai pjaustytais krapais ir tarkuotu sūriu, kepame, kol sūris išsilydys.
Aš patiekiu tokį aromatingą ir apetitą keliantį troškinį su keptomis bulvėmis, virtais rytietiškais ryžiais ir spagečiais.