Paprastas kreminio skonio ir aromato saldžių kepinių receptas. Jis paruošiamas labai paprastai ir greitai, iš minimalaus ingredientų rinkinio.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- šiltas pienas, 200 ml;
— gyvos mielės, 25 g, arba sausos mielės, 7 g;
- cukrus, 3 šaukštai;
- žiupsnelis druskos;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- sviestas, 120 g;
- vanilinas pagal skonį;
-miltų, apie 490 g.
Norėdami paruošti cukraus trupinius, jums reikia:
- cukrus, 120 g;
- sviestas, 50 g.
Kremo įdarui – riebi grietinėlė, 130 g.
Virimo procesas
Šiltame piene atskiedžiame cukrų, druską ir mieles. Jei nesate tikri dėl savo mielių, palikite mišinį 10 minučių.
Sviestą suminkštinkite ir supilkite į masę, įmuškite kiaušinius, išmaišykite.
Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę, suberkite vaniliną.
Patarimas : vidutiniškai tešlai sunaudojama apie 470 g miltų, bet galima ir mažiau, ir daugiau, tik neperpildykite tešlos miltais.
Tešla bus minkšta ir lipni, todėl minkykite ją silikonine mentele.
Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių.
Formą uždengiame pergamentu ir išklojame tešlą, išlyginame ir paliekame 10 min.
Trupiniams sumaišykite sviestą ir cukrų iki vientisos masės.
Kokteilio tūbele padarykite duobutes tešloje – kuo didesnė, tuo geriau ir apibarstykite pyragą trupiniais, bandydami patekti į šias skylutes. Ant pyrago pabarstykite likusius trupinius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, dėkite pyragą ir kepkite 30 minučių.
Išimkite, supilkite grietinėlę ir kepkite 5 minutes.
Išimkite iš formos ir atvėsinkite.
Mano šeimoje šis pyragas valgomas šiltas, jis tiesiog nespėja atvėsti.