Švelnūs ir sultingi mėsos užkandžiai šventiniam stalui. Visiškai nieko neišleisite, bet gausite patrauklų ir sotų patiekalą, kuriuo nustebinsite visus savo svečius.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
vanduo ir pienas po 200 ml;
mielės, 7 g;
kiaušinis, 1 vnt;
druskos;
miltai, 700 g;
sviesto, 150 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
malta mėsa, 500 g;
svogūnas, 3 vnt;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
augalinis aliejus, 50 ml;
trynys ir pienas tepimui.
Virimo procesas
Kiaušinį išplakti su druska plaktuvu ir supilti šiltu pienu bei šiltu vandeniu.
Sudėkite mieles ir išmaišykite.
Miltus persijokite ir dalimis suberkite į pagrindą, užminkykite minkštą ir lanksčią tešlą.
Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 40-60 minučių.
Faršą pagardinkite smulkiai pjaustytu svogūnu, druska, pipirais, prieskoniais ir smulkiai pjaustytais krapais.
Tešlą padalinkite į dalis ir iškočiokite plonus plokščius paplotėlius, patepkite daržove arba sviestu, sudėkite vieną ant kito ir iškočiokite į tešlos sluoksnį.
Sulenkite tešlą ir dešrą ir supjaustykite porcijomis.
Iš kiekvieno gabalėlio padarome stiklinę aukštais kraštais ir dedame į vidų mėsos įdarą. Suspaudžiame viršų.
Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepkite plaktu tryniu bei pienu.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių.
Pyragai būna tokie dribsniai, švelnūs ir erdvūs, kad tiesiog tirpsta burnoje. Įdarą galite keisti pagal savo skonį ir kiekvieną kartą paruošti naują užkandį.