Gaminu kas antrą dieną: paprastas receptas iš restorano per 30 minučių

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Švelnūs ir sultingi mėsos užkandžiai šventiniam stalui. Visiškai nieko neišleisite, bet gausite patrauklų ir sotų patiekalą, kuriuo nustebinsite visus savo svečius.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

vanduo ir pienas po 200 ml;
mielės, 7 g;
kiaušinis, 1 vnt;
druskos;
miltai, 700 g;
sviesto, 150 g.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

malta mėsa, 500 g;
svogūnas, 3 vnt;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
augalinis aliejus, 50 ml;
trynys ir pienas tepimui.

Virimo procesas

Kiaušinį išplakti su druska plaktuvu ir supilti šiltu pienu bei šiltu vandeniu.

Sudėkite mieles ir išmaišykite.

Miltus persijokite ir dalimis suberkite į pagrindą, užminkykite minkštą ir lanksčią tešlą.

Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 40-60 minučių.

Faršą pagardinkite smulkiai pjaustytu svogūnu, druska, pipirais, prieskoniais ir smulkiai pjaustytais krapais.

Tešlą padalinkite į dalis ir iškočiokite plonus plokščius paplotėlius, patepkite daržove arba sviestu, sudėkite vieną ant kito ir iškočiokite į tešlos sluoksnį.

Sulenkite tešlą ir dešrą ir supjaustykite porcijomis.

Iš kiekvieno gabalėlio padarome stiklinę aukštais kraštais ir dedame į vidų mėsos įdarą. Suspaudžiame viršų.

Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepkite plaktu tryniu bei pienu.

Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių.

Pyragai būna tokie dribsniai, švelnūs ir erdvūs, kad tiesiog tirpsta burnoje. Įdarą galite keisti pagal savo skonį ir kiekvieną kartą paruošti naują užkandį.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.