Ingredientai:
- Vištienos filė arba malta vištiena – 500 g
- Bulvės – 2 vidutiniai gumbai
- Svogūnai – 1 vnt.
- Druska – pagal skonį
- Malti baltieji pipirai ir prieskoniai – nebūtina
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai. šaukštai
Paruošimas:
- Perkelkite maltą vištieną į didelį dubenį.
- Bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Perkeliant bulves į sietelį, išspauskite skysčio perteklių. Svogūną nulupkite, supjaustykite dideliais gabalėliais ir sutrinkite trintuvu, kol suminkštės.
- Į vištienos faršą suberkite tarkuotas bulves ir svogūnų tyrę. Pagardinkite mišinį druska, įberkite maltų pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
- Iš maltos mėsos suformuokite kotletus, suteikdami jiems storų plokščių pyragų formą. Kiekvieną kotletą apvoliokite džiūvėsėliuose arba kukurūzų miltuose.
- Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite kotletus ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Kepkite iki auksinės rudos spalvos iš vienos pusės, tada apverskite, uždenkite ir virkite ant mažos ugnies, kol visiškai iškeps.
Gero apetito!