Traškūs ir putojantys: beprotiškas čeburekų receptas, reikia įdėti 1 šaukštą slapto ingrediento

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kaip virti skanius čeburekus, kaip čebureke. Receptas, kurio negalite atsisakyti.

Gaminame neįtikėtinus čeburekus visai šeimai. Puikiai tiks kreminė tešla pyragams su burbuliukais.

Tešlą traškiems čeburekams galite išsivirti su vandeniu arba kefyru. Paslaptis ta, kad vanduo turi būti labai karštas.

Tešla čeburekams turi būti tiršta, tik tada galima minkyti. Nekepkite kreminės tešlos per minkštos, kad kepant pyragėlius ji nesutrūktų ir visas įdaras nepasiskirstytų ant keptuvės.

Kad ant tešlos susidarytų burbuliukai, įpilkite 1 arba 2 šaukštus stipriai gazuoto vandens.

O jei norite gauti traškius pyragus, tada į tešlą niekada nedėkite mielių.

Tešla pyragams, kaip ir pyragaičiams – receptas
Jums reikės:

Virintas vanduo arba kefyras – 300 ml
Miltai – 600 gr
Kiaušiniai – 2 vnt vidutinio dydžio
Druska
Jei kreminį tešlą kepiniams gaminate su vandeniu, vandenį būtinai pašildykite.

Kefyras turi būti kambario temperatūros.

Į kefyrą įmušame kiaušinius, druską ir gerai išplakame šluotele. Galite naudoti virtuvės kombainą.

Miltus būtinai persijokite ir į čeburekams skirtą tešlą įdėkite po šaukštą.

Ant stalo užminkykite burbulinę tešlą, galite įmaišyti nedidelį kiekį miltų.

Palikite tešlą 20 minučių po šiltu rankšluosčiu.

Tešlą padalinkite į kelis rutuliukus, plonai iškočiokite ir sudėkite įdarą.

Čebureki su tobulu įdaru – receptas
Jums reikės:

Mėsa arba malta mėsa – 800 gr
Svogūnai – 2 vnt
Daržovių aliejus
Druska pipirai
Vanduo – 1 stiklinė
Mėsą nuplaukite, pašalinkite visas gyslas ir sumalkite mėsmale.

Svogūną praleiskite kartu su malta mėsa, į faršą įpilkite 1 stiklinę vandens.

Maltą mėsą pasūdykite ant čeburekų ir gerai išmaišykite.

Kad įdaras būtų tobulas, faršas turi būti šiek tiek vandeningas.

Ant kiekvieno pyrago iš tešlos pusės dėkite po 1 valgomąjį šaukštą faršo, uždenkite kita puse ir stipriai užspauskite kraštus.

Keptuvėje aukštais kraštais įkaitinkite aliejų ir po dangčiu kepkite naminius čeburekus, kaip ir čeburekus, po 2-5 minutes iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos.

Būtinai sulenkite pyragėlius ant popierinio rankšluosčio, kad visas aliejus pasišalintų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *