Paprastas bulvių patiekalas keptuvėje – šis receptas visada padės, kai neturite laiko gaminti.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– bulvės, 4 vnt;
– žalumynai, druska, pipirai;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– sūris, 70 g.
Virimo procesas
Kiaušinius plakite šluotele su druska ir pipirais, įvairiais prieskoniais pagal skonį.
Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles, žaliuosius svogūnus ir kitas prieskonines žoleles pagal savo skonį
Sūrį sutrinkite ant rupios trintuvės ir sumaišykite su žolelėmis, druska ir pipirais pagal skonį.
Bulves sutarkuoti stambia tarka ir nuspausti.
Įkaitinkite augalinį aliejų – šiek tiek, išdėliokite dalį tarkuotų bulvių, išlyginkite ir pabarstykite sūriu bei žolelėmis, įmuškite kiaušinį ir viską aptepkite likusiomis bulvėmis.
Uždenkite dangčiu ir kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos, tada apverskite lėkštę į kitą pusę ir kepkite, kol iškeps.
Likus porai minučių iki kepimo pabaigos, patiekalą pabarstykite tarkuotu sūriu, uždenkite dangčiu ir kepkite, kol sūris išsilydys.
Pabarstę žolelėmis patiekite su įvairiais padažais ir šviežių daržovių salotomis.
Patarimas : galite dėti ir pomidorų – apvertę troškintuvą į kitą pusę, išdėliokite pomidoro skilteles ir tik tada patiekalą apibarstykite tarkuotu sūriu.