„Šokolado vyšnia” Tortas, kuris užkariaus jūsų širdį ir skonio receptorius

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tortas „Chocolate Cherry“ – tikras malonumas saldumynų mėgėjams, derinantis ryškų ir sodrų skonį. Šio deserto šaknys slypi tradiciniuose receptuose, kur šokolado saldumas harmoningai dera su vyšnių rūgštumu, sukuriant tobulai subalansuotą skanėstą, galintį patenkinti išrankiausius gastronominius poreikius.

Šokoladinis vyšnių pyragas ne tik stebina savo skaniu skoniu, bet ir gražiai atrodo, todėl yra puikus pasirinkimas ypatingoms progoms ir šventėms. Šis pyragas gali suburti draugus ir šeimos narius prie stalo, pripildydamas atmosferą džiaugsmo ir bendro malonumo.

Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti pyragą „Šokoladinė vyšnia“.
Biskvito ingredientai:

miltai – 300 g;
kepimo milteliai – 12 g;
cukrus – 130 g;
druska – žiupsnelis;
kakava – 20 g;
kiaušinių tryniai – 2 vnt .;
grietinė – 50 g;
sviestas – 160 g.
Ingredientai varškės kremui:

kiaušinis – 1 vnt .;
kiaušinių baltymai – 2 vnt .;
cukrus – 100 g;
druska – žiupsnelis;
vanilinis cukrus – 20 g;
kukurūzų krakmolas – 20 g;
minkšta varškė – 500 g.
konservuotos vyšnios be kauliukų – 300 g.
Ingredientai kremui:

sviestas – 200 g;
kondensuotas pienas – 380 g;
šokoladas – 90 g.
Torto „Šokoladinė vyšnia“ paruošimas:

Miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir kakavą persijokite į gilų dubenį, sudėkite kiaušinių trynius, grietinę ir sviestą. Greitai minkykite šiuos produktus, kol susidarys lipni, elastinga tešla.

Tešlą padalinkite į dvi dalis, viena turi būti didesnė už antrąją. Tada įdėkite tešlą į celofaną, o tada į šaldytuvą.

Varškės masei mikseriu išplakti kiaušinį ir porą baltymų su klasikiniu ir vaniliniu cukrumi, druska. Į išbalintą masę suberkite varškę, suberkite kukurūzų krakmolą ir plakite, kol pasidarys varškės kremas.

Didžiąją dalį tešlos iškočiokite į sluoksnį, kurio plotas lygus kepimo skardai. Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir dėkite ant jos tešlos sluoksnį, patepkite varškės kremu.

Ant varškės sluoksnio dėkite vyšnias be kauliukų ir ant vyšnių sluoksnio įtrinkite mažesnį sustingusios tešlos gumulėlį. Pyragą kepkite 170 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Pagrindiniam kremui pirmiausia išplakite sviestą iki baltumo, o tada supilkite kondensuotą pieną. Šokoladą sutrinkite trintuvu iki smulkių trupinių ir supilkite į grietinėlę.   

Tortą padalinkite į 2 lygias dalis, vieną iš jų aptepkite kremu. Antrąja dalimi uždenkite kreminį sluoksnį. Svarbu, kad lygioji pyrago dalis būtų viršuje. Jei norite, torto šonus patepkite kremu.

Tortą palikite šaldytuve 8-12 valandų.

Papuošimui tortą galite užpilti vandens vonelėje ištirpintu šokoladu. Tai reikia padaryti prieš dedant pyragą į šaldytuvą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.