Tai gali padaryti bet kas. Tortas „Paukščių pienas“ šventiniam stalui

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Paukščių pieno pyragas – populiarus desertas, kuris užkariauja smaližių širdis savo lengvumu, erdvia tekstūra ir originaliu skoniu. Jo pavadinimas siejamas su tam tikru magišku ir paslaptingu įvaizdžiu, nes „paukščių pienas“ liaudies tikėjime reiškia kažką neįprasto ir dieviško. Šis tortas posovietinėse šalyse tapo tikru švenčių ir švenčių simboliu, jį galima rasti ant stalų tiek jubiliejų, tiek vestuvių metu. Unikali įdaro tekstūra primena debesėlį, todėl pyragas tampa ypač lengvas ir gražus. Pagrindinis „Bird’s Milk“ privalumas yra ne tik jo skonis, bet ir tai, kad jį galima pritaikyti įvairiems pomėgiams. Taigi, į receptą galite pridėti vaisių, riešutų ar įvairių skonių – šokolado, vanilės, kavos.

Torto „Paukščių pienas“ gaminimas – ne tik galimybė pamaloninti save ir savo artimuosius, bet ir kruopštaus darbo reikalaujantis menas. Ingredientai biskvitui:

  • Tryniai – 6 vnt.;
  • Pienas – 50 ml;
  • Augalinis aliejus – 20 ml;
  • Cukrus – 60 g;
  • Kakava – 20 g;
  • Miltai – 70 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Kepimo milteliai – ½ šaukštelio.


Ingredientai putėsiams:

  • Želatina – 20 g;
  • Vanduo – 200 ml;
  • Cukrus – 200 g;
  • Baltymai – 6 vnt.;
  • kondensuotas pienas – 200 g;
  • Sviestas 82% – 200 g.

Paukščių pieno pyrago paruošimas:

Į trynius suberkite cukrų ir druską ir plakite mikseriu 3-4 minutes. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir pieną ir išmaišykite mentele.

Į mišinį išsijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir kakavą ir užminkykite minkštą, be gumuliukų biskvitinę tešlą. Tešlą dėkite į 22 cm ilgio formą, iš anksto išklotą kepimo popieriumi.

Biskvitą kepame 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių. Putėsiams želatiną sumaišyti su 50 ml vandens, sviestą atskirai plakti mikseriu 3-4 minutes.

Supilkite kondensuotą pieną į sviestą ir plakite dar 2-3 minutes. Į puodą supilkite 150 gramų cukraus ir įpilkite 150 ml vandens, užvirinkite. Užvirus virkite impregnavimą 6 minutes. Į baltymus įpilkite 50 gramų cukraus, vanilinio cukraus ir druskos ir plakite 5–6 minutes, kol susidarys standžios smailės. Karštą ištirpintą cukrų plona srovele supilkite į baltymus ir toliau plakite.

Baltymus plakite su cukraus mišiniu 3-4 minutes, tada supilkite šiltą ištirpintą želatiną. Minutę plakite putėsius, tada supilkite sviestinį kremą ir plakite iki vientisos masės.

Išmirkykite biskvitą piene ir sureguliuokite ant jo kepimo skardą. Putėsius dėkite ant biskvito ir palikite šaldytuve 8 valandoms, kad sustingtų.

Glajui galite ištirpinti 100 gramų šokolado ir 30 gramų sviesto ir sustingus užpilti tortą. Kad glajus stabilizuotųsi, pyragą 10 minučių padėkite į šaldytuvą.

Tai gali padaryti bet kas. Tortas „Paukščių pienas“ šventiniam stalui

Tortą galite patiekti iš karto arba padalinti į mažus gabalėlius. Tokiu atveju pyragas gamina skanius „Paukščių pieno“ pyragus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.