Marinuoti baklažanai žiemai! Receptas džiugina: ir skanus, ir gražus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Žiemą vaisiai nėra tokie skanūs kaip vasarą. Galite iš anksto pasirūpinti savo mityba ir pasiruošti. Marinuoti baklažanai yra malonumas. Netrukus tai pamatysite patys.

Ingredientai:

– baklažanai 3 kilogramai;

– Vanduo;

– Citrina;

– Pomidorai;

– Krūva petražolių;

– Česnakai;

– Lauro lapai;

– Juodųjų pipirų žirneliai;

– kalendra;

– rupios druskos;

– Cukrus;

– Actas 9 proc.

– Augalinis aliejus

Paruošimas:

Į didelį indą supilkite 3 litrus vandens ir įberkite pusantro šaukšto druskos. Baklažanus nulupkite ir supjaustykite pailgais gabalėliais. Mes siunčiame juos į vandenį. Palikite 15 minučių.

Pradėkime blanširuoti baklažanus.

Ant viryklės uždėkite puodą su vandeniu ir palaukite, kol užvirs. Išspauskite sultis iš pusės citrinos ir nusiųskite virti.

Įdėkite baklažanus į vandenį 3 minutėms. Išimame ir perkeliame į kiaurasamtį. Taip darome su visais baklažanais.

Supjaustykite pomidorus.

Ant sterilizuoto stiklainio dugno uždėkite keletą pipirų žirnelių ir vieną lauro lapą. Pusė arbatinio šaukštelio kalendros sėklų ir viena didelė česnako skiltelė. Šiek tiek žalumos ir užpildykite tuštumą baklažano griežinėliais. Kiekvienam stiklainiui po 3-4 gabalėlius pomidorų. Padėkite jį kuo sandariau. Ant viršaus uždėkite dar šiek tiek žalumynų.

Pabaigoje įberkite vieną arbatinį šaukštelį druskos ir du arbatinius šaukštelius cukraus. Du šaukštai augalinio aliejaus ir šaukštas acto.

Uždenkite dangteliu. Tai darome su visais bankais.

Paimkite keptuvę ir padėkite rankšluostį ant dugno. Įdėkite stiklainius ir užpildykite vandeniu. Užvirus, palaukite 25 minutes.

Išimame ir susukame. Apverskite jį aukštyn kojomis.

Produktai yra paruošti. Gero apetito visiems. Pasinaudokite receptais ir mėgaukitės gėrybėmis net žiemą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.