Moliūgų pyragas: erdvus, švelnus ir kvapnus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai (dviem pyragams):

Ingredientai:

  • Presuotos mielės – 20 g (arba sausos – 5-7 g)
  • Cukrus – 1 šaukštelis.
  • šiltas vanduo – 50 ml
  • Miltai – 1 valgomasis šaukštas.

Tešla:

  • Visi daiktai
  • Pienas – 100 ml
  • Cukrus – 50 g
  • Sviestas – 60 g
  • Druska – 1/2 šaukštelio.
  • Moliūgų tyrė – 200 g
  • Miltai – 450 g (arba šiek tiek daugiau)

Užpildymas:

  • Cukraus pudra arba cukrus – 100 g
  • Cinamonas – 2 šaukšteliai.

Paruošimas:

Pirmiausia reikia paruošti moliūgų tyrę. Moliūgą nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir įpilkite 1 šaukštą vandens. Uždenkite ir kepkite mikrobangų krosnelėje 10 minučių. Tada moliūgą sutrinkite trintuvu – taip tyrė bus be drėgmės pertekliaus.

Norėdami paruošti tešlą, šiltame vandenyje ištirpinkite mieles, cukrų ir miltus. Palikite, kol pasirodys putos.

Pieną pašildykite, jame ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, druską, tešlą, moliūgų tyrę ir miltus.

Minkykite minkštą, elastingą tešlą ir leiskite kilti šiltoje vietoje, kol tūris padidės 2-3 kartus.

Tešlą padalinkite į 2 dalis, kiekvieną iškočiokite į 0,5 cm storio stačiakampį, patepkite sviestu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu, susukite į vyniotinį.

Perpjaukite vyniotinį išilgai, perpjaukite puseles pjaunama puse į viršų ir dėkite į torto formą. Palikite 35 minutes, kad pakiltų.

Aptepkite trynio ir pieno mišiniu, kepkite 200°C 35-40 minučių iki auksinės rudos spalvos.

Karštą pyragą aptepkite medumi, sirupu arba pabarstykite cukraus pudra.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.