Miltai + vanduo: niekas netiki, kad aš juos taip paprastai gaminu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Receptas padės paruošti paprastą desertą prie arbatos, kuris tikrai patiks visiems jūsų šeimos smaližiams.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– vanduo, 300 ml;

– miltai, apie 400 g;

– žiupsnelis druskos;

– mielės, 1 šaukštelis.

Norėdami paruošti sirupą, jums reikia :

– citrinos sultys, 1 šaukštelis;

– vandens ir cukraus po 1 a.š.

Virimo procesas

Šiltą vandenį sumaišykite su cukrumi ir druska, mielėmis ir išmaišykite iki vientisos masės.

Miltus persijokite ir dalimis supilkite į skystą pagrindą. Tešla turi būti tiršta, kaip naminė grietinė.

Uždenkite plėvele ir palikite 1 valandai šiltoje vietoje.

Tešlą dėkite į sandarų maišelį, nupjaukite kampą arba į konditerinį maišelį.

Įkaitinkite pakankamai augalinio aliejaus ir į aliejų išspauskite nedidelį tešlos rutuliuką.

Kepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Sirupui sumaišykite visus ingredientus, uždėkite ant silpnos ugnies ir virkite ant vidutinės ugnies apie 7 minutes.

Pamerkite rutuliukus į sirupą ir pamirkykite jame, išimkite.

Patarimas: be sirupo kai kuriuos rutuliukus pagal savo skonį galima pamirkyti ir ištirpintame šokolade, juodame arba piene.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.