Kaip pagaminti skaniausius žiedinius kopūstus pasaulyje: geresnių aš neragavau!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Net jei tu nesi ypatingas patiekalų iš žiedinių kopūstų fanatas, vienareikšmiškai pabandyk paruošti šias daržoves pagal naują receptą.

Apskrudusių, aromatingų, traškių išorėje ir švelnių viduje, keptų žiedinių kopūstų, paniruotų sūriu neįmanoma nepamėgti!

Kepti žiediniai kopūstai

Ingredientai:

  • 1 žiedinio kopūsto gūžė
  • 3 kiaušiniai
  • 6 valgomieji šaukštai miltų
  • aliejus kepimui
  • 1 stiklinė džiūvėsėlių paniravimui
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • ½ arbatinio šaukštelio kario prieskonių ( galima pakeisti bet kokiais mėgstamais prieskoniais)
  • druska

Paruošimas

  1. Kopūsto gūžę išdalink žiedynais, dėk į puodą, užpilk vandeniu, truputį pasūdyk ir dėk ant ugnies. Po užvirimo virk kopūstus 5 min, o paskui dėk į kiaurasamtį.
  2. Giliame dubenyje suplak kiaušinius su kariu, įberk nedidelį žiupsnelį druskos ir miltus.

Maišyk iki vienalytės masės.

  • Atskirame inde sumaišyk paniravimo džiūvėsėlius su tarkuotu sūriu.
  • Kiekvieną kopūsto žiedyną apvoliok tešloje, pakui apvoliok paruoštoje paniruotėje. Kepk gerai įkaitintoje keptuvėje saikingame aliejaus kiekyje kol apskrus, paskui apversk į kitą pusę.

Dievinu šią sūrio plutelę, skanu – ne tas žodis! Puikus garnyras prie mėsos, prie žuvies, o galima ir šiaip patriauškinti.

Greičiau pasidalink su draugais šio skanėsto receptu!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.