Labai skanus ir sotus patiekalas iš bulvių, pievagrybių ir kiaulienos, keptas orkaitėje.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– svogūnas, 3 vnt.
– bulvės, 800 g;
– pievagrybiai, 800 g;
– kiauliena, 800 g;
– grietinė, 3 šaukštai;
– garstyčios, 1 šaukštelis;
– druska, pipirai, prieskoniai;
– sūris, 200 g.
Virimo procesas
Rinkitės kiaulienos sprandinę, nuo jos patiekalas bus daug skanesnis.
Bulves supjaustykite plonais 5 mm storio griežinėliais.
Mėsą supjaustykite nedidelėmis porcijomis, įberkite druskos, pipirų, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir mišiniu gerai įtrinkite į mėsą.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pradėkite kepti augaliniame aliejuje. Kai svogūnas taps pusiau minkštas, suberkite grybus, supjaustykite griežinėliais ir kepkite, kol iškeps ir išgaruos skystis.
Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi ir juostelėmis išdėliokite bulves ir mėsą.
Grietinę sumaišykite su garstyčiomis, druska ir pipirais, šiuo padažu patepkite bulves ir mėsą.
Ant viršaus dėkite svogūnus ir grybus ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kepimo skardą uždenkite folija ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Nuimkite foliją ir kepkite dar 5-10 minučių, kol viršus apskrus.
Patarimas : galite pabarstyti bulves su mėsa aromatinėmis žolelėmis ir šviežiomis žolelėmis, o tada išdėlioti likusius ingredientus.