Ingredientai
✓ 400 g sausainių,
✓ 180 g sviesto,
✓ 10 g želatinos,
✓ 100 ml vandens,
✓ 100 ml pieno,
✓ 400 g grietinės,
✓ 6 šaukštai. Sachara,
✓ 3 šaukštai. kakava,
✓ 2 bananai
✓ šokoladas – papuošimui.
Virimo receptas
Želatiną pamirkykite vandenyje, kad išbrinktų
Sausainius sutrinkite į trupinius. Tai galima padaryti naudojant maišytuvą arba kočėlą
Toliau į trupinius supilkite lydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite
Tortą sudėkite į spyruoklinę formą.
Sausainių trupinius tolygiai paskirstykite ant keptuvės dugno, gerai sutankinkite ir padėkite į šaldiklį 5 minutėms.
Toliau uždėkite nedidelį puodą ant ugnies, išpilkite pieną, įdėkite 6 šaukštus cukraus ir išbrinkusios želatinos, čia galite iš karto įdėti kakavos
Visą šią masę nuolat maišykite, kol želatina visiškai ištirps, kad gautųsi vienalytė šokolado masė, tik NEUŽVIRKITE.
Tada supilkite grietinę ir viską gerai išmaišykite. Atidėkite į šalį
Bananus nulupkite, perpjaukite išilgai ir per pusę.
Juos atsitiktine tvarka išdėliojame ant torto pagrindo, ir visa tai užpildome paruošta šokoladine mase.
Išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms, kol gerai sustings.
Norint išimti pyragą iš formos, reikia sudrėkinti peilį karštu vandeniu ir apeiti kraštą, tada nuimti formos šonus.
Tortą galima papuošti smulkintu šokoladu.
Gero apetito!