Kepenų salotos yra skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Jis sujungia subtilią kepenų tekstūrą ir sodrų daržovių skonį, sukurdamas harmoningą skonių ir aromatų derinį.
Kepenų salotos apima tokius ingredientus kaip jautienos arba vištienos kepenys. Priklausomai nuo pasirinkto gaminimo būdo, kepenėlių salotos gali būti skirtingų skonio ir tekstūros atspalvių.
Kepenų salotos yra baltymų, geležies ir kitų svarbių maistinių medžiagų šaltinis, todėl tai sveikas ir subalansuotas maistas.
Ingredientai:
vištienos kepenėlės - 400 g;
Pekino kopūstas - galva;
rūkytas sūris - 120 g;
raudonasis svogūnas - 1 vnt .;
cukrus - 2 arbatiniai šaukšteliai;
druska - 1 šaukštelis;
obuolių sidro actas - 6 šaukštai;
vanduo - 100 g;
majonezo.
Salotų su kepenėlėmis paruošimas:
Raudonąjį svogūną supjaustykite plunksnomis ir pamarinuokite cukraus, druskos ir obuolių sidro acto mišinyje. Užpildykite svogūną vandeniu ir palikite 30 minučių.
Virkite kepenėles, kol suminkštės, supjaustykite mažais gabalėliais. Pekino kopūstą susmulkinkite ir sutarkuokite smulkiai rūkytą sūrį.
Ištepkite lėkštę majonezu, pirmiausia išdėliokite kopūstą. Ant kopūsto sluoksnio darome majonezo tinklelį, išdėliojame sūrį.
Padarome panašų tinklelį ir dedame kepenų sluoksnį. Kepenėlių sluoksnį patepkite majonezu, paskleiskite iš marinato išspaustą svogūną.
Svogūnų sluoksnį vėl patepkite majonezu, viršų pabarstykite likusiu rūkytu sūriu. Salotas galite papuošti žaliais svogūnais.

