Mėsos pyragas pas mus atkeliavo iš Austrijos, Vokietijos ir Šveicarijos virtuvių. Šiandien mes pasidalinsime su jumis išsamiu kiaulienos duonos receptu.
Galima ruošti tiek iš grynos, tiek iš mišrios maltos mėsos. Rekomenduojame riebią kiaulieną maišyti su vištiena. Taip mėsos pyrago tekstūra būna malonesnė, o pats skonis – sodresnis. Ingredientų sąrašą galima paįvairinti mėgstamais prieskoniais, saulėje džiovintais pomidorais, česnakais ir net džiovintais vaisiais.
Ingridientai
- Kiauliena 1 kg
- Vištienos filė 700 g
- Druska 2 arb
- Malti juodieji pipirai 1 šaukštelis
- paprika 1,5 šaukštelio
- Lauro lapas ¼ šaukštelio.
- Česnako milteliai ½ šaukštelio.
- paprikaparagauti
- Muskato riešutas 1 šaukštelis
- Krakmolas 1,5 a.š.
- Vanduo 150 ml
- Grietinė 1 valgomasis šaukštas.
- Sviestas paragauti
Kiaulieną (geriau imti su daug riebalų sluoksnių) susukti mėsmale kartu su vištiena ir išmaišyti.
Ten nusiųskite džiovintą česnaką, pipirus, druską, muskato riešutą, papriką, maltą lauro lapą, raudonąją papriką, krakmolą ir šaukštą vandens. Sumaišykite maltą mėsą.
Sutepkite formą sviestu ir išdėliokite maltą mėsą, atsargiai sutrinkite.
Duonos viršų sutepkite grietine ir nusiųskite kepti į 150 laipsnių orkaitę. 1 valandai. Tada uždenkite duoną folija ir kepkite toje pačioje temperatūroje dar valandą. Padaryta!
Patogiausia šį patiekalą ruošti formoje ruginei duonai, bet tiks bet koks kitas. Viršų aptepame riebiu padažu, kad gautųsi rausva plutelė, kuri apsaugos faršą nuo išsausėjimo. Tai gali būti grietinė, majonezas ar kečupas. Tėvynėje mėsos kepalas vadinamas „leberkeze“ ir patiekiamas su garnyru kaip pagrindinis patiekalas. Išsaugokite šį receptą, nes jis gali lengvai pakeisti bet kokias parduotuvėje pirktas dešreles!