Rūgštynių pyragaičiai – skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas užkandžiams ar arbatos vakarėliui. Jų įdaras – šviežios rūgštynės, suteikiančios malonų rūgštumą ir skonį
. Raugintų rūgštynių pyragėliams gaminti naudojama mielinė tešla, ji užmaišoma su pienu arba vandeniu, į ją įmušant kiaušinius, įdedant sviestą, cukrų, vanilę ir druską.
Jei norite, rūgštynes galite pakeisti rabarbarais, jie taip pat skanūs.
Pasigaminkime savo pyragus su rūgštynėmis.
Tešlos ingredientai:
- Vanduo – 350 ml;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Miltai – 600 g;
- Žalios mielės – 30 g;
- Augalinis aliejus – 50 ml.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sultenės: rūgštynės – krūva;
- cukraus – pagal skonį.
Patiekalų su rūgštynėmis paruošimas:
Į šiltą vandenį supilkite mieles, suberkite druską ir cukrų, išmaišykite. Į mielių vandenį supilkite 250 g miltų, išmaišykite ir palikite oparą 15 minučių.
Tada į oparą supilkite likusią tešlą, į vidurį minkant supilkite augalinį aliejų. Užminkykite šiek tiek lipnią tešlą ir palikite ją šaldytuve valandai po maistine plėvele.
Įdarui susmulkinkite rūgštynes
.
Paruoštą tešlą padalykite į nedidelius gabalėlius, kiekvieną iškočiokite į 7-8 cm skersmens paplotėlį
. Į kiekvieną paplotėlį dėkite įdaro, pabarstykite cukrumi ir užspauskite tešloje.
Kepkite paplotėlius keptuvėje augaliniame aliejuje, kol iš abiejų pusių paruduos.
Gauname skanius pyragėlius su rūgštynėmis. Tai lengvas ir sveikas patiekalas kiekvienai dienai.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
