Ką mes žinome apie kotletus? Tai toks brangus ir daugelio mėgstamas patiekalas, kuris tapo vienu geidžiamiausių ant stalo. Sutikite, kad kotletai palengvino eilinių namų šeimininkių gyvenimą. Šį patiekalą galima gaminti savaitgalį, o kepti darbo dienomis.
Pasirodo, kotletai valgomi net atšaldyti. Būtent toks kotletų patiekimo būdas buvo Leonido Iljičiaus Brežnevo mėgstamiausias. Mėsos gaminys buvo ruošiamas specialiose virtuvėse, o vėliau išvežamas į valdišką valgyklą. Prieš patiekdami kotletus būtinai atvėsinkite šaldytuve.
Be to, sprendžiant iš lyderio pastabų, tokie kotletai buvo net skanesni nei ką tik kepti ar kepti. Tokiais malonumais nesileisime, o paruošime kotletus su bulvių kepurėlėmis.
Ingredientai kotletams su bulvių kepurėlėmis:
bulvės – 4 vnt .;
malta mėsa – 500 g;
svogūnai – 3 vnt.;
druska – ½ šaukštelio;
malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
česnakai – 2 gvazdikėliai;
vištienos kiaušinis – vnt.;
miltai – 2 šaukštai. l.;
sviestas – 60 g.
Kotletų su bulvių kepurėlėmis ruošimas:
Bulves reikia nulupti ir susmulkinti ant rupios trintuvės. Užpildykite bulvių mišinį vandeniu ir nuplaukite.
Svogūną taip pat reikia susmulkinti, bet naudojant smulkius trintuvus. Į maltą mėsą suberkite svogūną, druską ir maltus juoduosius pipirus. Į faršą įspauskite porą skiltelių česnako ir sumaišykite ingredientus.
Maltos mėsos mišinį padalinkite į 6 lygias dalis. Iš šių dalių darome mažus kotletus.
Iš bulvių nupilkite vandenį ir gerai išspauskite. Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite. Panašiai į masę suberkite miltus, užminkykite kažkokią tešlą.
Bulvių pyragus sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi ir padėkite ant jų kotletą. Uždenkite kotletus papildomu bulvių mišinio sluoksniu.
Apkepkite kotletus uždengtus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Tada perkelkite kotletus į kepimo skardą, išklotą pergamentu.
Ant kiekvieno kotleto uždėkite po gabalėlį sviesto. Keptuvę pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 20 minučių.
Šie kotletai paruošiami gana greitai (30 min.) ir paprastai.
Tuo pačiu nereikia galvoti, kokį garnyrą patiekti prie patiekalo.