Kuo skiriasi naminiai pyragaičiai nuo fabrikuose ruošiamų? Naminiame pyrage nėra daug dažiklių ir palmių aliejaus, kas dažniausiai įprasta gamyboje. Žinoma, naminis pyragas nėra toks gražus ir neturi per daug ryškaus ir saldaus skonio. Tačiau šis pyragas yra saugus visiems šeimos nariams, įskaitant vaikus.
Šiuo metu konditerijos gaminiai visuomenėje yra ginčų objektas. Kai kurie žmonės mano, kad naminiai pyragai nėra lyginami su parduotuvėse. Kai kurie žmonės, priešingai, yra įsitikinę, kad naminiai pyragaičiai yra daug geresnės sudėties nei parduotuvėje įsigyti.
Paruoškime paprastą naminį pyragą, kad suprastume jo vertę ant šventinio stalo.
Ingredientai šokoladiniam pyragui:
kiaušiniai – 4 vnt.;
druska – žiupsnelis;
cukrus – 180 g;
vanduo – 100 ml;
miltai – 130 g;
kakava – 3 šaukštai;
kepimo milteliai – šaukštelis;
vanilinas;
pienas – 200 ml;
cukraus pudra – 2 šaukštai.
Ingredientai kremui:
kiaušiniai – 2 vnt .;
cukrus – 60 g;
kondensuotas pienas – 90 g;
miltai – 3 šaukštai;
pienas – 250 ml;
sviestas – 350 g.
Ingredientai glaistui:
cukrus – 3 šaukštai;
kakava – 3 šaukštai;
grietinė – 5 šaukštai;
sviestas – 50 g.
Šokoladinio pyrago paruošimas:
Kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus, į baltymus įpilkite 100 gramų cukraus ir druskos. Baltymus plakite, kol susidarys balta stabili masė.
Atskirai į trynius suberkite cukrų ir plakite iki baltumo ir purumo. Plakant į trynius pamažu pilkite vandenį.
Sumaišykite trynio ir baltymų mišinius.
Miltuose sumaišykite kepimo miltelius, vaniliną ir kakavą, palaipsniui įmaišykite į kiaušinių masę. Minkykite tirštą tešlą be gabalėlių.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir sudėkite tešlą.

Biskvitą kepame 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių.
Norėdami paruošti kremą, į keptuvę storu dugnu įmuškite kiaušinius ir sumaišykite su cukrumi. Į kiaušinių masę supilkite kondensuotą pieną ir suberkite miltus, išmaišykite.
Į mišinį pamažu pilkite pieną, virkite, kol sutirštės, nuolat maišydami.
Kol kremo pagrindas inde vėsta, nuimkite biskvito viršų ir padalinkite į du lygius sluoksnius.

Pieną sumaišykite su cukraus pudra, kiekvieną pyragą pamirkykite pienu. Į kremo pagrindą įpilkite sviesto ir gerai išplakite mikseriu, kol susidarys kremas.

Vieną pyrago sluoksnį dėkite į konditerinį žiedą ir ant jo ištepkite visą kremą.

Kremo sluoksnį uždenkite antruoju torto sluoksniu ir uždengtą plėvele tortą palikite šaldytuve 5 valandoms.
Į keptuvę supilkite cukrų, kakavą, supilkite grietinę ir sviestą. Ištirpinkite ingredientus, kol šokoladinė masė taps vienalytė ir supilkite ant viso pyrago.

Pasirodo puikus šokoladinis pyragas su storu kremo sluoksniu viduje.

Šis naminis pyragas sužavės visus jūsų svečius.
