Receptas padės paruošti paprastą desertą prie arbatos, kuris tikrai patiks visiems jūsų šeimos smaližiams.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– vanduo, 300 ml;
– miltai, apie 400 g;
– žiupsnelis druskos;
– mielės, 1 šaukštelis.
Norėdami paruošti sirupą, jums reikia :
– citrinos sultys, 1 šaukštelis;
– vandens ir cukraus po 1 a.š.
Virimo procesas
Šiltą vandenį sumaišykite su cukrumi ir druska, mielėmis ir išmaišykite iki vientisos masės.
Miltus persijokite ir dalimis supilkite į skystą pagrindą. Tešla turi būti tiršta, kaip naminė grietinė.
Uždenkite plėvele ir palikite 1 valandai šiltoje vietoje.
Tešlą dėkite į sandarų maišelį, nupjaukite kampą arba į konditerinį maišelį.
Įkaitinkite pakankamai augalinio aliejaus ir į aliejų išspauskite nedidelį tešlos rutuliuką.
Kepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Sirupui sumaišykite visus ingredientus, uždėkite ant silpnos ugnies ir virkite ant vidutinės ugnies apie 7 minutes.
Pamerkite rutuliukus į sirupą ir pamirkykite jame, išimkite.
Patarimas: be sirupo kai kuriuos rutuliukus pagal savo skonį galima pamirkyti ir ištirpintame šokolade, juodame arba piene.