Močiutės pomidorai! Neįtikėtinai skanus žieminių pomidorų receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šie marinuoti pomidorai su kopūstais ir saldžiaisiais pipirais yra ypatingi, jie pasirodo tankūs, skanūs ir labai aromatingi.

Norėdami paruošti marinatą, jums reikės šių ingredientų:

– cukrus, 100 g;

– druska, 1 valgomasis šaukštas;

– actas 9%, pusė stiklinės;

— kvapieji pipirai ir gvazdikėliai, po 3 vnt.;

– žalumynai

Norėdami paruošti, jums reikia:

– pomidorai, 7 – 8 kg;

– kopūstai, 1 galva;

– morkos, 2 vnt;

– paprika, 3 vnt.;

– česnakai, galva.

Virimo procesas

Daržoves gerai nuplauname, kopūstą smulkiai supjaustome.

Papriką supjaustykite plonomis juostelėmis, morkas sutarkuokite, česnaką susmulkinkite.

Sumaišykite pipirus, kopūstą, morkas ir česnaką.

Į stiklainį sudėkite krapų skėčius ir žoleles, pomidorus, salotas.

Taigi, pakaitinkite pomidorų ir kopūstų salotų sluoksnius ir užpildykite stiklainį iki viršaus.

Į kiekvieną 3 litrų stiklainį užpilkite šlakelį cukraus ir užpilkite šiek tiek švaraus vandens, įberkite druskos – po 1 valgomąjį šaukštą kiekvienam stiklainiui, įpilkite pusę šlakelio acto.

Į stiklainius įpilkite švaraus šalto vandens ir uždenkite dangteliais.

Keptuvės dugną uždenkite rankšluosčiu ir sudėkite stiklainius, užpilkite vandens tiek, kad stiklainiai būtų uždengti daugiau nei iki pusės.

Užvirus vandeniui keptuvėje, sterilizuokite apie 12 minučių.

Susukite arba užsukite dangtelius ir palikite stiklainius, kol jie visiškai atvės.

Stiklainius laikome rūsyje.

Patarimas : be pomidorų, salotų ir išvardintų prieskonių galite pridėti mėgstamų, kuriuos visada naudojate konservuodami pomidorus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.