Mėsa arba želė laikoma prieštaringu patiekalu, nes daugelio supratimu ji ruošiama keistai. Žele mėsa nėra mėsos želė, nors savo konsistencija ir išvaizda labai primena ją. Be to, želė nėra aspinių rūšis, kaip klaidingai mano kai kurie virėjai. Tai kažkas naujo visiems maisto gaminimui, atkeliavusiam iš senovės.
Petras Didysis kalbėjo apie želė mėsą ir savo meilę šiam patiekalui. Šis imperatorius pirmenybę teikė želė, o ne kiti skanėstai.
Želė mėsa minima ir romane „Oblomovas“, kur Iljos vadovas pažymėjo, kad netrukus Ilja Iljičius valgys tik ropes ir želė.
Papasakosime, kaip efektyviai patiekti šį paprastą valstietišką patiekalą.
Ingredientai želė užkandžiams:
mėsa – 500 g;
vanduo – litras;
lauro lapas – 2 vnt .;
juodieji pipirai – 5 vnt .;
druska – šaukštelis;
želatina – 20 g;
kiaušinis – 3 vnt.
Želė užkandžio paruošimas:
Mėsą valandą pavirkite vandenyje, įberkite lauro lapų, druskos ir juodųjų pipirų. Porą valandų virkite mėsą uždengę, o tada sultinį perkoškite per sietelį.
Į 100 ml sultinio supilkite želatiną ir gerai išmaišykite. Želatinos mišinį palikite 10 minučių, per tą laiką mėsą padaliname į pluoštus.
Želatiną ištirpinti mikrobangų krosnelėje ir supilti į likusį sultinį. Virkite kiaušinius, kol suminkštės, nulupkite ir perpjaukite kiekvieną per pusę.
Supilkite šiek tiek sultinio į bandelių formelių dugną ir įmuškite pusę kiaušinio.
Į kiaušinio viršų įpilkite mėsos pluoštų.
Užpildykite visus komponentus likusiu sultiniu.
Užkandį kelioms valandoms palikite šaldytuve, kol sustings.
Iš formelių išimkite susmulkintą mėsą su kiaušiniu ir patiekite.