Ingredientai
- kiaulienos sprandinė – 3 kg
- svogūnai – 2 kg
- druskos, pipirų
- kaukazietiškų sausų žolelių mišinys arba paruošti prieskoniai kepsniams
- katilas arba didelis puodas
Pasiruošimas
Mėsą supjaustykite dideliais gabalėliais.
Druskos, pipirų ir pabarstykite prieskoniais. Marinuoti mažiausiai 2 valandas.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Mėsą padalinkite į dvi lygias dalis, svogūną į tris.
Vieną mėsos dalį dėkite į katilą, ant viršaus uždėkite trečdalį svogūno.
Paspauskite ranka ir išdėliokite kitą mėsos sluoksnį, tada vėl svogūną ir vėl tokiu pačiu būdu.
Keptuvė turi būti užpildyta 2/3. Kiekvieną sluoksnį atsargiai nuspaudžiame rankomis.
Padėkite katilą ant stiprios ugnies. Kai tik katilo vidus pradeda šnibždėti, sumažinkite šilumą ir išmaišykite turinį.
Toliau savo „kebabą“ troškiname lygiai valandą, karts nuo karto pamaišydami. Per tą laiką svogūnas praktiškai išnyks, bet atsiras skysčio. Jį reikia išgarinti. Nuimkite dangtį ir troškinkite dar 30 minučių.
Kai skystis išgaruos, padidinkite ugnį ir „padarykite plutą“. Tai reiškia, kad mėsą palaikome ant ugnies dar 15 minučių, rečiau maišydami
Patiekite kebabą su plona pita duona ir žolelėmis. Kaip garnyrą galite virti ryžius ar bulves.
Gero apetito!
