Traškūs batonėliai, pamirkyti šokolade. Jie tiesiog ištirpsta ant liežuvio

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šios šokolado plytelės yra būtinos bet kurioje šventėje. Jų paruošimas yra toks greitas ir paprastas. Kai darau mažesnius, jie papuošia ir mūsų Kūčių stalą sausainių dubenėlyje.

Jei įsimylėjote sausainius, t. y. plokščius sausainius su šokolado gabalėliais, turite išbandyti šį receptą. Pagrindas – sausainių tešla, bet iš jos formuojame ne pyragus, o ilgesnius pagaliukus. Tada visi batonėliai arba jų galai tiesiog pamerkiami į šokoladą ir gimsta puikus sausainių batonėlis . Į tešlą taip pat dedami šokolado gabalėliai. Jei parduotuvėje nerandate šokoladinių dribsnių, pieninį šokoladą galite sutarkuoti stambia tarka arba peiliu supjaustyti smulkiais gabalėliais.

Mums reikės lazdelių

  • 2 kiaušiniai
  • 100 g sviesto
  • žiupsnelis druskos
  • kepimo milteliai
  • 150 g pieniško šokolado
  • 80 g cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 330 g pusiau rupių miltų
  • 40 g šokolado dribsnių

Paruošimo procedūra

Puode ištirpinkite sviestą ir suberkite cukrų, žiupsnelį druskos ir vanilės ekstraktą. Viską išmaišyti ir suberti persijotus miltus bei kepimo miltelius. Suberkite šokolado dribsnius (galite ir pieniško šokolado gabaliukus susmulkinti, bet su pirktais lengviau). Minkykite minkštą, bet kietą tešlą.

Tešlą padaliname į mažesnius gabalėlius, kiekvieną rankose suformuojame po didesnį rutulį, iš jo ant miltais pabarstytos lentos iškočiojame pagaliuką. Arba galite iškočioti ilgesnę gyvatę ir padalinti ją į 10 cm ilgio gabalus. Galite reguliuoti dydį, bet būkite atsargūs, kad pagaliukai nebūtų per ploni, nes jie gali sulūžti (idealus skersmuo yra apie 1,5 cm).

Dėkite pagaliukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių 170°C temperatūroje. Iškepus leiskite visiškai atvėsti. Puode ištirpinkite pieninį šokoladą ir panardinkite į jį abu batonėlių galus . Leiskite batonėliams nuvarvėti ant grotelių ir palaukite, kol šokoladas sukietės. Išsiverdame kavos ar arbatos ir einame į nuodėmę. Jei jie iš karto neapdulka, laikykite juos šaldytuve uždarame inde.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.