Šis ryškus, gražus, sultingas ir minkštas morkų pyragas jums tikrai patiks ir nuolat jį gaminsite savo šeimai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- morkos, 300 g;
- cukrus, 230 g;
- kiaušiniai, 4 vnt;
- augalinis aliejus, 200 ml;
- žiupsnelis druskos;
- kepimo milteliai, 10 g;
- miltai, apie 300 g.
Norėdami paruošti kremą, jums reikia :
- riebi grietinėlė, 500 g;
- cukraus pudra, 50 g;
- pieniškas šokoladas, neprivalomas, 100 g.
Virimo procesas
Trys morkos ant smulkios trintuvės arba supjaustytos gabalėliais ir sudėkite į maišytuvo dubenį, įpilkite cukraus ir augalinio aliejaus, kiaušinių ir plakite iki vientisos masės.
Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais bei druska, supilti į masę ir užminkyti tešlą.Tešla turi būti tiršta, jei per plona, įberkite šiek tiek miltų.Formą uždengiame pergamentu ir išpilame tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40 – 50 minučių, pasirengimą patikrinkite iešmu.
Jei kepant vidurys pakils, tai gerai, kai atvės, viskas stos į savo vietas ir pyragas bus lygus.
Atvėsusį biskvitą perpjaukite į 2 sluoksnius, apipjaustykite kraštus ir paverskite trupiniais.
Pyragėlius patepkite kremu, suformuokite pyragą, patepkite viršų ir šonus, pabarstykite trupiniais ir tarkuotu šokoladu.