Tokiu būdu agurkus sūdau ištisus metus! Auksinis receptas amžiams!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Laba diena visiems! Šiandien dalinuosi receptu su šimtmečio patirtimi, bet lengviau pasakyti, kad mūsų močiutės taip pat sūdydavo agurkus. Agurkai yra vidutiniškai sūrūs, vidutiniškai rūgštūs ir traškūs, puikiai tinka salotoms, sriuboms gaminti ir tiesiog skanūs su bulvėmis!

Agurkai tokie skanūs, kad labai greitai išsisklaido ir iki sezono pradžios tenka dar kelis kartus raugti.

Maltų agurkų sezonas dar neįsibėgėjo, bet labai mėgstame raugintų agurkų sriubą, marinuoti agurkai baigėsi, ką daryti? Lengviausia įsigyti! Taip, ir aš nusipirkau 1 kg paprastų šiltnamio agurkų. Ir dabar aš jums išsamiai papasakosiu, kaip aš juos sūdau. Tokiu būdu puikiai, greitai ir be vargo marinuoti agurkus žiemai.

Mano agurkams nupjaukite uodegas ir pamirkykite šaltame vandenyje 2-3 valandas.

Į švarų indelį apačioje dedame krapų žalumynus, lauro lapą, (kai gaminu agurkus sezono metu, iš žalumynų imu ir serbentų, vyšnių, krienų lapelius), kelias skilteles česnako, tada agurkus sandariai dedame. .

Į dubenį įpilkite 100 g rupios konservavimo druskos, užpilkite 1 litru šalto geriamojo vandens, išmaišykite ir palikite šiek tiek pastovėti, kad druska ištirptų, tada vėl gerai išmaišykite ir supilkite agurkus į stiklainį su paruoštu sūrymu. pati viršūnė. Jei agurkai išlįs iš sūrymo, jie suges, bet mums to nereikia, todėl agurkais neužpildome stiklainio iki pat viršaus.

Agurkus lengvai uždengiame dangteliu, stiklainį dedame į kokį dubenį, kad rūgimo proceso metu sūrymas neišpiltų ant stalo ir paliekam kambario temperatūroje 5-7 dienas, bet kad nebūtų labai. karšta, kitaip agurkai peroksiduos ir bus rūgštūs.

Agurkai pradeda rūgti, sūrymas tampa drumstas, šniokščia, susidaro mažos putos, bet tuo pat metu agurkai gerai kvepia – visa tai normalu.

Jei sūrymas šiek tiek nutekėjo, tokiu santykiu praskieskite druską ir supilkite stiklainius.

Praėjo 6 dienos, agurkų rūgimo procesas baigėsi, sūrymas pašviesėjo, stiklainio apačioje atsirado baltų nuosėdų, dingo putos ir burbuliukai.

Sūrymą nupilame nuo agurkų, agurkus ir žoleles nuplauname po tekančiu vandeniu ir sandariai suberiame į stiklainius, suberiame juodųjų pipirų žirnelius, česnaką, lauro lapą, užpilame šaltu geriamuoju vandeniu, sandariai užsukame dangtį ir dedame į vėsią, tamsią vietą. saugykla.

Po 2-3 dienų agurkai duos (šlapio) druskos perteklių ir galėsite valgyti iš karto arba palikti iki žiemos

Traškūs, tankūs, vidutiniškai sūrūs su rūgštele, kvapnūs – ne agurkai, o tiesiog skanūs.

Ingridientai:

už 1,5 litro skardinę

+-700 g agurkų

1 litras vandens

100 g druskos

už 3 litrų stiklainį

1,5 litro vandens

150 g rupios druskos konservavimui

Skanių marinuotų agurkėlių visiems!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *