Skaniausių šnicelių su vandeniu receptas!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Svajojate apie sultingus ir minkštus šnicelius? Pabandykite juos pagaminti naudodami netikėtą ingredientą – vandenį ! Jo dėka mėsa išliks sultinga net ir be miltų bei kiaušinių.

Reikalingi ingredientai:

  • Mėsa : kiaulienos nugarinė, vištienos krūtinėlė arba jautiena (10–12 porcijų)
  • Vanduo : marinavimui
  • Aliejus : kepimui
  • Druska ir pipirai : pagardinimui
  • Miltai, kiaušinis ir džiūvėsėliai (nebūtina – džiūvėsėliams)

Paruošimo būdas:

1. Mėsos paruošimas:

  • Mėsą supjaustykite maždaug 1–1,5 cm storio gabalėliais.
  • Kiekvieną gabalėlį išmuškite per maistinę plėvelę arba kepimo popierių iki 0,5 cm storio – tai užtikrins tolygų ir greitą iškepimą.
  • Pagardinkite druska ir pipirais iš abiejų pusių. Galite pridėti paprikos ar kitų mėgstamų prieskonių.

2. Marinavimas vandenyje:

  • Mėsos gabalėlius sudėkite į dubenį su vandeniu taip, kad jie būtų visiškai apsemti.
  • Palaikykite bent 15 minučių – vanduo įsigers į mėsą, todėl kepant ji išliks sultinga.

3. Džiūvėsėliuose (nebūtina):

Paruoškite tris lėkštes:

  • Su miltais
  • Su išplaktais kiaušiniais (įberkite šiek tiek druskos)
  • Su džiūvėsėliais


Kiekvieną mėsos gabalėlį pirmiausia pamirkykite miltuose, tada kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Lengvai paspauskite, kad džiūvėsėliuose gerai priliptų.

4. Kepimas keptuvėje:

  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies.
  • Kepkite šnicelius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos – maždaug po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės. Įsitikinkite, kad aliejus yra karštas!

5. Perteklinio aliejaus pašalinimas ir šėrimas:

  • Šnicelius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.

Naudingi patarimai:

  • Pašildymas : Maisto likučius šaldytuve galima laikyti iki 2–3 dienų. Pašildymui geriau naudoti įprastą orkaitę, o ne mikrobangų krosnelę – taip išsaugosite traškią plutelę!
  • Be kiaušinių : jei nenaudojate kiaušinių, šnicelius galite kepti tiesiog taip pat – be džiūvėsėlių. Marinato drėgmė išlaikys mėsą minkštą ir sultingą.
Taip pat skaitykite:  Česnako, medaus ir gvazdikėlių maišymas: paslaptis, kurios niekas jums nepasakys

Dabar esate pasiruošę nustebinti savo šeimą ir svečius gardžiausiais šniceliais!
Skanaus valgio!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.