Salotos „Nuotaka” šventiniam stalui. Švelnus ir skanus: gaminu iš paprastų ingredientų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Salotos buvo išrastos Senovės Graikijoje ir buvo nuolat tobulinamos per visą žmonijos istoriją. Faktas yra tas, kad pirmosios salotos negalėjo būti vadinamos tikromis salotomis, nes jas sudarė žalumynai ir druska. Tiesą sakant, žodis salotos kilęs iš graikiško žodžio „druska“.

Viduramžiais salotos galėjo visiškai išnykti iš kulinarijos istorijos. Patiekalą ruošti buvo pavojinga, nes daržovėse buvo daug įvairių mikrobų ir bakterijų, vadinasi, jos sukėlė ligas.

Tik XVIII–XIX amžiuje salotos atrado naują gyvenimą ir pradėjo nuolatos būti ruošiamos aukštuomenės stalams.

Receptų knygose minima ir mėsa, ir sūris, grybų salotos ir jūros gėrybių patiekalai. Šventei paruošime biudžetines salotas „Nuotaka“.

Ingredientai nuotakos salotoms:

svogūnas – 1 vnt .;
druska – 1/2 šaukštelio;
cukrus – 1 šaukštelis;
actas 9% – 1 valgomasis šaukštas;
vanduo – 100 ml;
virta vištienos filė – 2 vnt .;
majonezo;
virtos bulvės – 4 vnt.;
lydytas sūris – 3 vnt.;
kiaušinis – 4 vnt.;
granatų sėklų.
„Nuotakos“ salotų paruošimas:

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, dubenyje sumaišykite su druska, granuliuotu cukrumi, actu ir karštu vandeniu, palikite marinuotis 10 minučių. Šiuo metu išvirtą vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais ir dėkite į pirmąjį sluoksnį.

Kiekvieną salotų sluoksnį patepkite majonezu. Ant mėsos sluoksnio dėkite iš marinato išspaustą svogūną. Išvirtas bulves sutarkuokite stambia tarka, o kitą sluoksnį dėkite ant svogūno.

Kietai virtus kiaušinius išvirkite, nulupkite ir padalinkite į trynius ir baltymus. Smulkia tarka sutarkuokite trynius ir supilkite ant bulvių sluoksnio. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant trynių sluoksnio.

Baltymus sutrinkite ant rupios trintuvės ir sudėkite ant sūrio sluoksnio.

Šias salotas galite papuošti granatų sėklomis.

Pasirodo, tai puikios salotos šventiniam stalui.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.