Ingredientai:
- Moliūgas (nuluptas, be sėklų ir žievelės) – 7 kg
- Vanduo – apie 15 litrų
- Apelsinai – 8 vnt.
- Cukrus – 1,5 kg
- Citrinų rūgštis – 2 šaukštai. su čiuožykla
Paruošimas:
- Moliūgą nulupkite iš sėklų ir nulupkite, supjaustykite griežinėliais arba kubeliais. Sudėkite į puodą ir įpilkite šalto vandens, kad apsemtų moliūgą.
- Užvirinkite. Tuo tarpu apelsinus perpjaukite pusiau, išspauskite sultis ir supilkite į keptuvę kartu su apelsino žievele. Virkite, kol moliūgai visiškai suminkštės, tada nuimkite apelsinų žieveles.
- Įpilkite cukraus ir citrinos rūgšties pagal skonį, gerai išmaišykite.
- Leiskite moliūgų mišiniui šiek tiek atvėsti, tada sutrinkite trintuvu iki vientisos masės (arba pertrinkite per sietelį).
- Sultis vėl užvirinkite, nugriebkite putas ir supilkite į sterilizuotus stiklainius. Susukti.
Išeiga: apie 17 litrų skanių ir sveikų moliūgų sulčių su apelsinu.