Rudens pasiruošimas: Moliūgų sultys su apelsinu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • Moliūgas (nuluptas, be sėklų ir žievelės) – 7 kg
  • Vanduo – apie 15 litrų
  • Apelsinai – 8 vnt.
  • Cukrus – 1,5 kg
  • Citrinų rūgštis – 2 šaukštai. su čiuožykla

Paruošimas:

  1. Moliūgą nulupkite iš sėklų ir nulupkite, supjaustykite griežinėliais arba kubeliais. Sudėkite į puodą ir įpilkite šalto vandens, kad apsemtų moliūgą.
  2. Užvirinkite. Tuo tarpu apelsinus perpjaukite pusiau, išspauskite sultis ir supilkite į keptuvę kartu su apelsino žievele. Virkite, kol moliūgai visiškai suminkštės, tada nuimkite apelsinų žieveles.
  3. Įpilkite cukraus ir citrinos rūgšties pagal skonį, gerai išmaišykite.
  4. Leiskite moliūgų mišiniui šiek tiek atvėsti, tada sutrinkite trintuvu iki vientisos masės (arba pertrinkite per sietelį).
  5. Sultis vėl užvirinkite, nugriebkite putas ir supilkite į sterilizuotus stiklainius. Susukti.

Išeiga: apie 17 litrų skanių ir sveikų moliūgų sulčių su apelsinu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.