Tešla gaunasi labai minkšta, dėl kefyro neįsigers daug augalinio aliejaus, nesudegs ir tolygiai keps.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kefyras, 300 ml;
– miltai, 400 – 450 g;
– cukrus, 1 šaukštelis;
– druska, 0,5 šaukštelio;
– soda, 0,5 šaukštelio;
– kiaušiniai, 5 vnt;
– žalias svogūnas, kekė;
– druska ir pipirai.
Virimo procesas
Visi bandymui skirti produktai turi būti kambario temperatūros.
Sumaišykite kefyrą su soda ir palikite 7 – 10 minučių.
Išvirkite kiaušinius ir smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, taip pat pagal skonį galite dėti įvairių žalumynų.
Į kefyrą įberkite druskos ir cukraus, išmaišykite ir dalimis suberkite persijotus miltus. Išminkykite minkštą ir lanksčią tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.
Padalinkite tešlą į dalis, susukite į rutuliukus ir palikite 10 minučių.
Iškočiokite papločius, išdėliokite įdarą, užspauskite kraštelius ir formuokite pyragėlius.
Kepkite pyragus augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Patarimas: ši tešla puikiai dera ir su saldžiais įdarais, tad vienu metu galite ruošti kelių rūšių pyragėlius.