Receptas skaniems minkštiems pyragams su žaliais svogūnais ir kiaušiniais ant kefyro

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tešla gaunasi labai minkšta, dėl kefyro neįsigers daug augalinio aliejaus, nesudegs ir tolygiai keps.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– kefyras, 300 ml;

– miltai, 400 – 450 g;

– cukrus, 1 šaukštelis;

– druska, 0,5 šaukštelio;

– soda, 0,5 šaukštelio;

– kiaušiniai, 5 vnt;

– žalias svogūnas, kekė;

– druska ir pipirai.

Virimo procesas

Visi bandymui skirti produktai turi būti kambario temperatūros.

Sumaišykite kefyrą su soda ir palikite 7 – 10 minučių.

Išvirkite kiaušinius ir smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, taip pat pagal skonį galite dėti įvairių žalumynų.

Į kefyrą įberkite druskos ir cukraus, išmaišykite ir dalimis suberkite persijotus miltus. Išminkykite minkštą ir lanksčią tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.

Padalinkite tešlą į dalis, susukite į rutuliukus ir palikite 10 minučių.

Iškočiokite papločius, išdėliokite įdarą, užspauskite kraštelius ir formuokite pyragėlius.

Kepkite pyragus augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Patarimas: ši tešla puikiai dera ir su saldžiais įdarais, tad vienu metu galite ruošti kelių rūšių pyragėlius.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.