Nustebinkite savo svečius Naujaisiais 2025 metais: ruoškite „Karaliaus“ salotas žaliai medinei žalčiai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Naujieji metai – magijos, stebuklų laukimo ir, žinoma, gausos metas ant šventinio stalo. Ypatingą vietą šiame kulinariniame rituale užima salotos, tampančios ne tik stalo puošmena, bet ir svarbia šeimos tradicijų dalimi. Portalas rado receptą, kuris tikrai patiks šeimininkėms.

Kiekvienais metais su malonumu ruošiame pažįstamus patiekalus, tokius kaip „Silkė po kailiu“ ar „Olivier“, kurie jau seniai tapo Naujųjų metų šventės simboliais. Tačiau kartais norisi pamaloninti save ir savo artimuosius kažkuo nauju ir originaliu. Šiame straipsnyje kviečiame susipažinti su vienu iš šių patiekalų – „Karaliaus“ salotomis.

Salotos „Karalius“: skanus skanėstas jūsų stalui

Salotos „Karalius“ – tai ne šiaip patiekalas, o tikras kulinarinis atradimas, galintis nustebinti net ir pačius įmantriausius gurmanus. Jame dera sodrūs rūkytos skumbrės skoniai, burokėlių ir bulvių saldumas bei lengvas marinuotų svogūnų aštrumas. Šis lengvai paruošiamas, bet įspūdingas patiekalas taps tikra Jūsų Naujųjų metų stalo puošmena.

Karaliaus salotų ingredientai:

— Rūkyta skumbrė (filė) — 1 didelė.;
– burokėliai – 500 g;
– Bulvės – 300 g;
– Svogūnai – 1 vnt.;
– Sūris – 50 g;
– Druska – pagal skonį;
– Majonezas – pagal skonį.

Marinatui:

– Actas;
– Cukrus.

Virimo būdas:

1. Paruoškite žuvį. Skumbres supjaustykite mažais gabalėliais.

2. Svogūnus marinuoti. Norėdami tai padaryti, sumaišykite 1 šaukštą acto 9%, 1 arbatinį šaukštelį cukraus ir stiklinę vandens. Šiuo mišiniu užpilkite susmulkintą svogūną ir palikite 15 minučių.

3. Daržoves išvirkite. Burokėlius ir bulves išvirkite, kol suminkštės, tada sutarkuokite burokėlius stambia tarka, o bulves ir sūrį – smulkia tarka.

4. Surinkite salotas. Pradėkite nuo pirmojo sluoksnio: išdėliokite pusę burokėlių ir užtepkite majonezo tinklelį. Tada įdėkite sluoksnį bulvių su majonezu, po to marinuotus svogūnus ir skumbrės gabalėlius, vėl aptepkite majonezu. Toliau – sūrio sluoksnis, kurį taip pat reikia patepti majonezu, o pabaigti – likusiais burokėliais.

5. Dekoravimas ir vėsinimas. Papuošimui naudokite šviežias žoleles. Paruoštas salotas kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą, kad susigertų ir įsigertų.

Salotos „Karalius“ – ne tik skanus, bet ir gražus patiekalas, kuris tikrai patrauks jūsų svečių dėmesį. Pradžiuginkite savo artimuosius originaliu skanėstu ir paįvairinkite tradicinį Naujųjų metų meniu!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.