Bulvės laikomos universaliu produktu. Ši daržovė gali būti kaip garnyras arba pagrindinis patiekalas, dedama į tešlą arba kaip įdaras. Sunku įsivaizduoti populiarius užkandžius ar daugybę salotų be bulvių.
Šios daržovės reiškinys yra jos skonis ir suderinamumas su daugeliu produktų. Bulves galime valgyti su mėsa, žuvimi, žolelėmis ir kitomis daržovėmis.
Ypač skanūs pyragėliai su bulvėmis. Jie yra sotūs ir netgi naudingi organizmui.
Bulvių pyrago ingredientai:
bulvės – 350 g;
druska – šaukštelis;
cukrus – a.š. l.;
vištienos kiaušinis – vnt.;
mielės – str. l.;
miltai – 500 g;
augalinis aliejus – šaukštai. l.;
malta mėsa – 300 g;
svogūnai – vnt.;
vanduo – 50 ml.
Bulvių pyragų ruošimas:
Nuluptas ir griežinėliais supjaustytas bulves išvirkite, kol suminkštės. Sultinį taupome po bulvių, receptui pravers.
Minkštas bulves sutrinkite trintuvu iki tyrės, į mišinį supilkite sultinį. Pasūdykite, suberkite cukrų ir įmuškite kiaušinį į bulvių mišinį, maišykite, kol granulės ištirps.
Į bulvių mišinį supilkite mieles ir miltus ir užminkykite tešlą. Į lipnų bulvių ir miltų mišinį supilkite saulėgrąžų taukus ir suformuokite gumulą. Palikite tešlą „kilti” 60 minučių šiltoje vietoje po dangčiu.
Nuluptą svogūną įtrinkite į faršą. Tai darome per smulkius trintuvės dantis. Supilkite iš anksto virintą vandenį, pagal skonį pasūdykite, pipiruokite maltą mėsą ir minkykite iki vientisos masės.
Paruoštą tešlą padalinkite į 10 kolobokų ir rankomis minkykite į storą pyragą. Į kiekvieną įdėkite po valgomąjį šaukštą mėsos įdaro ir uždenkite apskritimu su tešla.
Be to, minkykite pyragus į labiau suplotą formą.
Keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi (100 ml) apkepkite pyragėlius iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos. Kad įdaras geriau iškeptų, svarbu kepti kelis kartus.
Rezultatas – neįtikėtinai skanūs bulvių pyragėliai su mėsa.
Jie kažkiek primins pyragus, tik lengviau paruošiami.