Blynai su šviežiomis žolelėmis puikiai papildo įvairius patiekalus ir salotas. Galima naudoti vietoj duonos ir pitos duonos bei apvynioti įvairiais įdarais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kefyras, 200 ml;
soda, 1 šaukštelis;
kiaušiniai, 2 vnt;
žiupsnelis druskos;
augalinis aliejus, 2 šaukštai;
miltų, 5 šaukštai;
bulvės, 4 vnt;
krapai, kekė.
Virimo procesas
Sumaišykite kefyrą su soda.
Plaktuvu išplakite kiaušinius su druska.
Sumaišykite kiaušinius ir kefyrą, supilkite augalinį aliejų.
Suberkite miltus ir minkykite tešlą iki vientisos masės.
Gerą krūvą krapų smulkiai sukapokite ir sumaišykite su tešla.
Tris bulves ant stambios trintuvės ir pagal skonį sumaišykite su druska ir pipirais.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir plonu sluoksniu paskleiskite tarkuotas bulves, ant viršaus plonu sluoksniu supilkite tešlą su krapais.
Kepame uždengę ant silpnos ugnies, apverčiame ir apkepame kitą pusę.
Dedant ant indo, galima apšlakstyti ir lydytu sviestu. Skanu patiekiama su karštais padažais, šviežių daržovių salotomis, žuvies ir mėsos užkandžiais. Viskas dera tiesiog puikiai.