Neįprasta ir skanu: paprastas agurkų ikrų receptas žiemai! Peraugusių agurkų nebeišmetu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Marinuotų daržovių užkandis dėl savo universalumo ir skonio pelnytai užima ypatingą vietą kulinarinėje tradicijoje. Šis patiekalas, kuriame dera įvairių daržovių šviežumas, saldumas ir sultingumas, yra meistriško kulinarinio apdorojimo ir laikymo rezultatas.

Daržovės iš anksto supjaustomos ir troškinamos pridedant augalinio aliejaus, druskos ir acto.

Daržovių marinavimo istorija siekia gilią praeitį ir yra susijusi su konservavimo praktika gaminant maistą namuose, ypač Rytų Europos šalyse. Šiuose regionuose, kur klimato sąlygos ne visada buvo palankios ištisus metus auginti šviežias daržoves, namų šeimininkės naudojo įvairius būdus derliui žiemai išsaugoti. Sūdymas buvo vienas iš labiausiai paplitusių ir veiksmingiausių būdų išlaikyti produktų atsargas.

Sudedamosios dalys:

  • Agurkai – 2 kg;
  • Svogūnai – 400 g;
  • Morkos – 600 g;
  • Saldžioji paprika – 4 vnt;
  • Pomidorai – 1 kg;
  • Druska – 3 šaukštai;
  • Augalinis aliejus – 100 ml;
  • Actas 9% – 1 valgomasis šaukštas.

Marinuotų daržovių užkandžio paruošimas:

Agurkus sutarkuokite stambia tarka, atskirai sutarkuokite morkas. Svogūną supjaustykite kubeliais, saldžiąją papriką nulupkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais

. Saldžiąją papriką ir pomidorus

sumalkite

mėsmale iki vientisos masės. Dideliame puode augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, kol taps skaidrūs

. 3-4 min. į svogūnus sudėkite morkas ir kepkite, kol suminkštės. Supilkite paprikų ir pomidorų mišinį, sudėkite tarkuotus agurkus, išmaišykite.

Необычно и вкусно: простой рецепт огуречной икры на зиму! Переросшие огурцы больше не выкидываю

Daržovių mišinį pasūdykite, troškinkite 40 minučių ant silpnos ugnies.

Необычно и вкусно: простой рецепт огуречной икры на зиму! Переросшие огурцы больше не выкидываю

Į mišinį supilkite actą, išmaišykite ir supilstykite į sterilizuotus stiklainius.

Taip pat skaitykite:  Pusryčiai „Nenukąsk pirštų“ per 15 minučių! Viskas iš biudžetinių produktų

Необычно и вкусно: простой рецепт огуречной икры на зиму! Переросшие огурцы больше не выкидываю

Gausite gardų paprastą daržovių užkandį. Šio mišinio galima dėti į rassolnik, kad jis būtų sodresnio daržovių skonio.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *