Naminis lydytas varškės sūris be sukietėjusių riebalų ir kenksmingų cheminių konservantų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Lydyti sūriai yra vienas perkamiausių produktų rinkoje, kurį dievina ir suaugusieji, ir vaikai. Tačiau jie nėra patys sveikiausi. Visiškai kontroliuokite kompoziciją ir patys ruoškite lydytą sūrį namuose.

Ar ant dengtų sumuštinių, ar makaronų padaže, ar tiesiog ant duonos, naminis lydytas sūris visada tiks namuose. Pagal toliau pateiktą receptą jo galite pagaminti daug , tačiau jį lengva laikyti ir šaldytuve išsilaiko tikrai ilgai. Dėl to galite mėgautis tuo, kai tik panorėsite.

Naminiam lydytam sūriui jums reikės:

  1. Varškės sūris – 400 g
  2. sviestas – 50 g
  3. kiaušinis – 1 vnt
  4. kepimo soda – 1 šaukštelis
  5. druska – pagal skonį
  6. prieskoniai – pagal skonį

Pasiruošimą atlikite taip

Varškę geriausia naudoti namuose. Jei jis perkamas, jame turi būti kuo daugiau riebalų. Apverskite aukštyn kojomis ir šaukštu pertrinkite per sietelį į puodą . Taip pat galite sutrinti arba plakti elektriniu plaktuvu. Įmuškite kiaušinį, supilkite minkštą sviestą, druską ir soda.

Sudėkite mišinį į puodą ant viryklės ir pakaitinkite ant silpnos ugnies ir šaukštu išmaišykite ir minkykite iki vientisos masės. Apdorojimo metu į mišinį įpilkite prieskonių ar žolelių, tokių kaip bazilikas, krienai ar čili . Giliai gelsvą spalvą galite pasiekti su ciberžole, o į sūrį įberkite raudonųjų pipirų. Nebijokite eksperimentuoti.

Mišinį nuolat maišykite, kol jis visiškai ištirps ir ant paviršiaus pasirodys pirmieji burbuliukai. Tada nukelkite mišinį nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Jei ilgiau paliksite karštyje, išrūgos pradėtų skirtis ir gautųsi į mocarelą panaši konsistencija . Supilkite gatavą sūrio mišinį į sandarų dubenį ir leiskite lėtai atvėsti iki kambario temperatūros. Tada lydytą sūrį laikykite uždarame inde šaldytuve arba kitoje vėsioje ir tamsioje vietoje.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.