Naminio kondensuoto pieno stiklainiuose receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šiais laikais kokybiško ir natūralaus kondensuoto pieno nusipirkti parduotuvėje neįmanoma. Visa tai parduodama su kai kuriais priedais. Natūralaus produkto sudėtyje yra tik du ingredientai – cukrus ir pienas. Be to, kondensuoto pieno riebumas turi būti ne mažesnis kaip 8,5%. Todėl šį produktą siūlome paruošti namuose. Be to, tai padaryti gana paprasta.

Kokių ingredientų reikės:

  • Cukrus – pusė kilogramo;
  • Pienas – vienas litras (jei įmanoma, geriausia naudoti naminį pieną).

Pereikime prie virimo proceso

Jums reikės puodo storu dugnu ir sienelėmis. Į indą supilkite pieną, suberkite cukrų, gerai išmaišykite ir padėkite ant silpnos ugnies.

Tikslaus gaminimo laiko pasakyti neįmanoma, nes jis priklauso nuo pieno riebumo ir cukraus kokybės, tačiau reikia virti apie 1,5-2,5 valandos. Kuo didesnis pieno riebumas, tuo greičiau jis taps kondensuotu pienu. Desertas bus paruoštas, kai sutirštės. Kepant reikia nuolat maišyti mišinį. Jei turite parduotuvėje pirkto pieno arba jis nėra labai riebus, įpilkite šiek tiek sviesto, kad kondensuotas pienas būtų tirštesnis.

Kai kondensuotas pienas yra paruoštas, jį reikia sudėti į švarius ir sausus stiklinius indus. Tada atvėsinkite, uždenkite stiklainius dangteliais ir padėkite į šaldytuvą.

 Naminio kondensuoto pieno skonis bus kitoks nei parduotuvėje pirkto. Pasirodo tikrai skanu ir iš jo galima gaminti įvairius pyragus ir desertus. Kaip matote, kondensuotą pieną pagaminti nėra sunku, tačiau gausite 100% natūralų produktą, kurį saugu duoti vaikams.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.