Magiškas receptas. Burnoje tirpstančios salotos: sočios ir skanios

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Dabar salotos dažniausiai yra šventinis patiekalas. Paprastai jie ruošiami Naujiesiems metams, gimtadieniams ir jubiliejams. Tačiau daugumoje švenčių salotos yra vienodos. Jie daugiausia kepa Olivier, Cezarį ir silkę su šuba. Tačiau pasaulyje yra daug kitų, ne mažiau skanių salotų. Kodėl žmonės pamiršta kitas salotas?

Faktas yra tas, kad tradicinės salotos yra populiariausios. Jie ruošiami dėl didelės svečių paklausos.

Pastaruoju metu vis daugiau žmonių renkasi naujas salotas, nes pavargo nuo senų klasikinių patiekalų skonio. Dėl šios priežasties verta išmokti šventei gaminti ką nors naujo.

Virtuvėje sukurkime naujas salotas su kepenėlėmis.

Kepenų salotų ingredientai:

Marinuoti agurkai – 400 g;
Svogūnai – 480 g;
Morkos – 1 vnt.;
Druska – ½ šaukštelio;
Vištienos kepenėlės – 700 g;
Žalieji svogūnai – krūva;
Majonezas – 3 šaukštai.
Salotų su kepenėlėmis paruošimas:

Raugintus agurkus supjaustykite mažais gabalėliais. Svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais, pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, įberkite druskos.

Nuluptas morkas sutarkuokite korėjietiškai. Į pakepintus svogūnus suberkite morkas ir kartu kepkite daržoves 5 minutes.

Pakepintus svogūnus ir morkas suberkite į dubenį su raugintais agurkais. Vandenį pasūdykite ir užvirinkite, kepenėles pavirkite 5–6 minutes ir atvėsinkite.

Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, o kepenėles supjaustykite mažais gabalėliais.

Kepenėles sudėkite į salotas, pagardinkite majonezu ir išmaišykite.

Iškepus salotas pabarstykite žaliais svogūnais. Patiekalą pasūdykite pagal savo skonį.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.