Tokiems kukuliukams gaminti galite naudoti bet kokią mėsą, aš turiu kiaulienos ir vištienos mišinį. Kad kukuliai būtų gausūs ir sultingi, dedu daržoves. Būtent svogūnai, česnakai, cukinijos ir morkos. Cukiniją galite pakeisti salierais, bet tuomet jų kiekį reikėtų sumažinti, o morkų – padidinti.
Svogūną ir česnaką per mėsmale sukrėčiu į faršą, cukiniją įtrinu smulkia tarka ir išspaudžiu drėgmės perteklių. Taip sutarkuoju morką.
VIZUALIAI daržovių turėtų būti tiek pat, kiek maltos mėsos. mano nuomone, tai ideali proporcija. Taip pat į faršą įmušu vieną kiaušinį, druską, prieskonius ir gerai išmaišau iki vientisos masės.
Tada belieka suformuoti kotletus ir sudėti ant aliejumi išteptos kepimo skardos.
Siunčiu į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 30 minučių, jie turėtų pradėti auksuoti. Svarbiausia nepersistengti.
Kai kotletai bus paruošti, iš karto perpilu juos iš padėklo į nedidelį indelį ir uždengiu dangteliu.
Tokius kotletus galima patiekti su bulvių koše, makaronais ir ryžiais.
Be to, tokius kotletus užšaldau maišelyje. Labai patogu, kai visiškai nėra laiko virti, greitai išvirti makaronus ir gauti pakuotę tokių nuostabių kotletų.