Tokį daržovių lėkštę ruošiame kiekvienais metais ir iki pavasario neliko nei vieno stiklainio, toks skanus ir aromatingas, apetitą keliantis, toks paruošimas pasirodo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kopūstai, 1 galva;
grietinėlės pomidorai ar kitos tankios veislės, 1,5 kg;
svogūnas ir saldžioji paprika, aitrioji paprika 1 vnt.;
krapai ir petražolės.
Į kiekvieną stiklainį įdėkite :
kvapieji pipirai 3 vnt;
lauro lapas 1 vnt.;
pipirų žirneliai 5 vnt.
Norėdami paruošti marinatą, jums reikės :
vandens, 1,5 l;
druskos, 2 v.š.;
cukraus, 4 šaukštai;
actas 9%, 4 v.š.
Virimo procesas
Visus prieskonius sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
Kopūstą plonai supjaustome, saldžiąją ir aitriąją papriką supjaustome gabalėliais, svogūną – pusžiedžiais.
Į stiklainius sluoksniais išdėliokite pomidorus, kopūstus, saldžiąsias ir aitriąsias paprikas, svogūnus, krapų ir petražolių šakeles.
Užpildykite stiklainius verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 20 minučių.

Vandenį supilkite į puodą, įberkite druskos ir cukraus, užvirinkite, porą minučių pavirkite, įpilkite acto ir virkite dar 1 minutę.
Supilkite marinatą į stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir uždenkite, kol atvės.

Konservus laikome rūsyje arba sandėliuke.
Daržovių lėkštė bus negirdėta, tai nuostabios salotos, kurias galite atidaryti, įdėti į dubenį ir pagardinti nerafinuotu augaliniu aliejumi.
Jei bijote, kad salotos nesušils per 20 minučių, galite stiklainius du kartus užpilti verdančiu vandeniu ir tik tada užpilti marinatu

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
