Cukinijų chačapuri – šios vasaros hitas. Kaip paruošti skanų ir sveiką patiekalą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Chačapuris – tradicinis gruzinų virtuvės patiekalas, išpopuliarėjęs visame pasaulyje. Paprastai tai asocijuojasi su sūrio įdaru ir plona plutele, tačiau yra daug šio patiekalo variantų.

Cukinijų khachapuri yra neįprasta ir skani klasikinio recepto versija. Jame vietoj sūrio naudojamas subtilus cukinijų įdaras, suteikiantis patiekalui ypatingo skonio ir tekstūros.

Tai puikus pasirinkimas vegetarams ir daržovių mėgėjams.

Paruoškime paprastą cukinijų chačapurį:
Ingridientai:

Cukinijos – 1 vnt.;
Sūris – 150 g;
Žalieji svogūnai – krūva;
Krapai – krūva;
Kefyras – 200 g;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Druska – žiupsnelis;
Soda – 1/4 šaukštelio;
Miltai – 6 šaukštai.
Cukinijų khachapuri paruošimas:

Cukiniją sutarkuokite stambia tarka ir įberkite sūrio. Susmulkinkite žalius svogūnus ir krapus ir suberkite į cukinijų ir sūrio mišinį.

Į mišinį supilkite kefyrą, išmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir soda. Sumaišykite ingredientus, suberkite miltus, minkykite tešlą.

Į keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir išklokite tešlą. Paplotį apkepkite 5-6 minutes iš vienos pusės, tada apverskite ir kepkite dar 3-4 minutes.

Taip gausite skanius paprastus cukinijų chačapuri pyragus. Juos galima derinti su kreminiu sūriu, varške ir kitais įdarais.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Edita atrado superinę lietinių blynų tešlą: rašykitės iš karto
Patiko? Pasidalink! Ačiū.